hnl

VARAŽDIN - ŠIBENIK 1:1 Čudna utakmica u Varaždinu završila remijem

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Šibenik su u prvoj utakmici 29. kola HNL-a odigrali 1:1. Domaćin je poveo golom Đuraseka u 11. minuti, a Šibenik je izjednačio iz penala golom Jurića u 75.

U današnji sraz domaćini su ušli s 24 boda na kontu, tri manje od svog suparnika i četiri više od posljednjeplasirane momčadi lige, Lokomotive.

Prvi ovosezonski međusobni okršaj varaždinskog i šibenskog prvoligaša odigran na Šubićevcu u okviru 2. kola pripao je Varaždinu (0:1), dok su Šibenčani u 11. kolu uzvratili gostujućim 1:3 slavljem. Njihov posljednji međusobni ligaški okršaj na Šubićevcu je završio bez golova.

Oba kluba u lošem su rezultatskom nizu, odnosno Šibenik već devet kola ne zna za pobjedu (tri remija i šest poraza), dok je Varaždin u šest kola osvojio samo tri boda (tri remija i četiri poraza). 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Bila je to jako čudna utakmica. Varaždin je bio puno bolji u prvih 45 minuta, dok je gostima pripalo drugo poluvrijeme. U prvom dijelu smo gledali totalnu dominaciju domaćina, a u drugom Šibenika. 

U prvom poluvremenu Varaždin je dominirao, napadao, stvarao akcije, a narančasti su se samo branili. Iz prve prave šanse u 11. minuti Đurasek je zabio. Bila je to dobra akcija po desnoj strani, lopta je stigla do kapetana Varaždina koji je preciznim udarcem s 11 metara matirao Rogića.

Bio je to tek početak dominacije Varaždina. Rogić je bio na streljani, a Obregon je samo nekoliko minuta kasnije pogodio gredu. Đurasek je do kraja poluvremena mogao zabiti i drugi gol, ali je tukao preko vrata.

U nastavku su se uloge zamijenile. Šibenik je počeo igrati, a igra Varaždina je nestala. Gosti su tražili gol i nakon niza polušansi došli su do njega iz kontroverznog kaznenog udarca u 75. minuti. Sahiti je pao na samom rubu 16 metara nakon kontakta s igračem Varaždina Kolarića, a na intervenciju suca Vučkovića iz VAR sobe sudac Lovrić je pokazao na bijelu točku. Deni Jurić je zakucao pod prečku za 1:1.

Do kraja je Šibenik bio bliži drugom golu, ali završilo je remijem. Zasluženo.

SASTAVI:

VARAŽDIN: Horkaš; Tkalčić, Ćelić, Pelleumbi, Memija; Posavec, Guera Djou, Đurasek, Postonjski, Herrera; Obregon

ŠIBENIK: Rogić; Pajić, Schildenfeld, Bilić, Kvesić; Ampem, Bulat, Mesa, E. Sahiti, Nikola Rak; Jurić


 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više