Vaterpolisti u borbu za zlato na svakom velikom natjecanju

ANGAŽIRANJEM najboljeg vaterpolskog stručnjaka na svijetu Ratka Rudića, koji je točno prije godine dana preuzeo dužnost izbornika seniorske vaterpolske reprezentacije, stvoreni su uvjeti da se na svakom velikom natjecanju možemo boriti za najsjajnija odličja, izjavio je danas na Skupštini Hrvatskog vaterpolskog saveza predsjednik HVSa Perica Bukić.

Podnoseći izvješće o svom radu u proteklih godinu dana Ratko Rudić je naglasio da je njegova osnovna zadaća bila podignuti opći kvalitet hvatskog vaterplo i da je to u prošloj godini napravljeno i sa seniorskoj, ali i sa mlađim reprezentacijama, unatoč činjenici što seniori na velikim natjecanjima nisu osvojili odličje.

Stvoren je kostur reprezentacije od 23 igrača koji će konkurirati za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali se već i u 2006. godini od njih očekuje ravnopravna borba za najviša odličja i na Svjetskom kupu i na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 1. do 10. rujna igrati u Beogradu, kazao je Rudić.

Po Rudićevim riječima ne moramo se bojati ni za budućnost hrvatskog vaterola, jer su naši mladi vaterpolisti igrali u finalima svih natjecanja na kojima su nastupili, ali po njegovom mišljenju i kod njih i kod seniora treba više raditi na fizičkoj, ali i psihološkoj pripremi.

Zato će ove godine seniorski reprezentativci imati čak 70 dana zajedničkih priprema, a prije nastupa u Pekingu 2007. godine očekuje ih i nastup na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu za koje će se trebati izboriti dobrim plasmanima na velikim natjecanjima tijekom 2006. godine.

Veliku pozornost na Skupštini izazvao je prijedlog da od veljače krene natjecanje u 1 B ligi u kojoj bi za sada igrali samo klubovi koji za to imaju uvjete kao VK Zagreb, Varaždin, Osijek i Poreč, ali i svi drugi koji imaju zimske bazene, a u 2007. godini startala bi 1 B liga sa osam klubova za koji su interes već iskazali gradovi u kojima su pred realizacijom gradnje bazena kao što su Makarska, Korčula, Zadar...

U članstvo HVS-a primjeno je nekoliko novih klubova iz manjih sredina, koji će se uglavnom natjecati u trećim regionalnim ligama kao što su Pag, Vrsar, Pučišća na otoku Braču, ali i oni koji već sada imaju bazene za rad tijekom cijele godine kao što su Varaždin i Poreč.

Pročitajte više