LIGE PETICE

Vatrogasac u Napoliju: Gattuso ovisi o Ligi prvaka, a evo kolika mu je plaća

Foto: Getty Images / Guliver Image

GENNARO GATTUSO naslijedio je nogometnog oca Carla Ancelottija na klupi Napolija. Jedna legenda Milana zamijenila je drugu, a pod Vezuvom će do kraja sezone imati ulogu vatrogasca, pišu talijanski mediji.

To potvrđuje i Gattusov ugovor s Napolijem do 30. lipnja 2020., a produžetak suradnje ovisi isključivo o tome hoće li uspjeti uvesti Napolitance u Ligu prvaka sljedeće sezone. Talijanski doprvak kojeg je Ancelotti odveo u osminu finala elitnog natjecanja pa ekspresno dobio otkaz, u prvenstvu je trenutačno sedmi s osam bodova manje od četvrtog Cagliarija koji drži posljednje mjesto za Ligu prvaka. 

Također, u vrijeme kada svjetski nogometni treneri zarađuju milijune, Gattuso će do 30. lipnja zaraditi u Napoliju 750 tisuća eura.

"Odmah sam pristao i nismo previše pričali o novcu. Odabrao sam Napoli jer je veliki klub, ima sjajnog predsjednika i odlične igrače. S druge strane, ne znam zašto su me odabrali jer sam nizak, ružan, polu-sijede brade...", u svom je prepoznatljivom stilu rekao Rino na predstavljanju.

On je otkrio i da se najprije čuo s Ancelottijem...

"On mi je poput drugog oca. Razgovarali smo i objasnio sam mu cijelu situaciju. Apsolutno je razumio i poželio mi sreću. Carlo je nevjerojatan trener i osoba", naglasio je Gattuso kojem je prošle sezone nedostajao jedan bod da vrati Milan nakon šest godina u Ligu prvaka, nakon čega ga je naslijedio Marco Giampaolo, a njega Stefano Pioli. 

 

Pročitajte više