HNL

Večeras ključni derbiji u HNL-u: Hajduku igra samo pobjeda, Dinamo oslabljen

Grafika: Index

VEČERAS se igraju veliki derbiji 33. kola HNL-a koji će odlučiti puno toga u borbi za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Od 18:55 na Poljudu Hajduk dočekuje Osijek, a od 21:05 na Rujevici igraju Rijeka i Dinamo. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Nakon što je Lokomotiva sinoć u dramatičnoj završnici pobijedila Inter 3:1, Osijeku i Hajduku ovo je praktički ključna utakmica. Ako ne pobijedi, Hajduk bi tri kola prije kraja prvenstva imao pet bodova manje od Lokomotive i do kraja prvenstva bi teško nadoknadio taj zaostatak.

Osijeku ne bi loš bio ni bod jer u zadnjem kolu igra kod kuće protiv Lokomotive i pobjedom bi zbog boljeg međusobnog omjera osvojio drugo mjesto. Slavonci na Poljud stižu oslabljeni neigranjem Mile Škorića koji ima tri žuta kartona, a i dalje nema Kleinheislera i Šorše.

Hajduk jači za povratak važnih igrača

Tudoru se u sastav vraćaju Dimitrov, Jairo i Caktaš, a nema Vuškovića koji ima tri žuta kartona, a od ranije nema Hamze, Simića, Jurića i Mujakića.

"Jairo je odradio nekoliko treninga, ali imao je stanku i vidjet ćemo kakvu će minutažu dobiti. Osijek je zrela ekipa u koju je uloženi ogromni novci i koja je odlično pokrivena na svim pozicijama. U odnosu na zadnju utakmicu bit ćemo zrelija momčad. Bit će sasvim drukčija priča nego li je bila u dvoboju s Goricom", rekao je Tudor uoči utakmice.

Vjerojatni sastavi:

Hajduk (3-5-2): Posavec - Ismajli, Dimitrov, Juranović - Čolina, Jradi, Čuić, Caktaš, Tahiraj - Jairo, Eduok

Osijek (4-4-2): Ivušić - Talys, Majstorović, Lončar, Silva - Bočkaj, Žaper, Jugović, Ndockyt - Špoljarić, Marić

Rijeka je katastrofalnom serijom od pet utakmica bez pobjede pala na peto mjesto i trenutačno ima osam bodova manje od Lokomotive. Protiv Dinama joj igra samo pobjeda, a novi/stari prvak na Rujevicu stiže znatno oslabljen. Stojanović je odavno ozlijeđen, a večeras neće igrati ni Leovac ni Petković.

Dinamo od nastavka prvenstva igra dosta slabo, a Igoru Jovićeviću je ovo prilika da pokaže da je njegova momčad na dobrom putu.

Vjerojatni sastavi:

Rijeka (3-5-2): Pandur - Smolčić, Velkovski, Capan - Raspopović, Lončar, Lepinjica, Halilović, Tomečak - Andrijašević, Čolak

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Moubandje, Dilaver, Theophile-Catherine, Moharrami - Moro - Oršić, Ademi, Gojak, Kadzior - Kulenović

Pročitajte više