VELEIZDAJA U MADRIDU Perez tjera Zidanea i već mu je našao zamjenu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVLJEM u finalu Lige prvaka prije dvije sezone protiv Atletica, Zinedine Zidane postao je tek četvrti strateg u povijesti, nakon Miguela Muñoza, Guusa Hiddinka i Pepa Guardiole koji je u svojoj debitantskoj sezoni osvojio naslov prvaka Europe. 
 
Prošle sezone Real je razbijanjem Juventusa u finalu postao prva momčad, otkako se Liga prvaka igra u ovom formatu (od 1993.), koja je obranila naslov prvaka Starog kontinenta. Kako se u ovih 25 godina Lige prvaka na krov Europe penjalo nekoliko jednih te istih supermomčadi, nevjerojatno je to da nijedna prije Reala nije uspjela obraniti titulu. Eto, Zidane, kojem mnogi osporavaju stručnost, uspio je ono što nitko nije prije njega.
 
Lani je Ral osvojio dvostruku krunu, bio je prvak Španjolske i Europe. Znate li kad je Kraljevima to posljednji put pošlo za rukom? Prije točno 60 godina, kad su za klub s Bernabea igrali Di Stefano, Puškaš, Kopa i Gento. 
 
Nakon što je protutnjao Europom i Španjolskom, Zidane je bio slavljen u Madridu. Nakon šest sušnih sezona, uspio je dokinuti katalonsku vladavinu Primerom, a za najokorjelije navijače Reala taj je uspjeh bio neusporedivo važniji od onog europskog. 
 
 
Međutim, Zinedine Zidane je u samo nekoliko mjeseci na svojoj koži osjetio koliko je vruća trenerska stolica u Realu i kakvu tešku ćud ima prevrtljivi predsjednik kluba Florentino Perez.
 
Real u prvenstvu nije dobro krenuo, to je činjenica. Nakon šest odigranih kola tek je šesti sa, za početak sezone ogromnih (neki kažu i nenadoknadivih), sedam bodova minusa iza Messija i društva. Dovoljno da Florentino Perez ozbiljno razmišlja o promjeni na klupi, a prema pisanju španjolskih i francuskih medija, već je našao i zamjenu.
 
Joachim Low, svjetski prvak s Njemačkom, bio je prvi Perezov izbor i kad je potjerao nesretnog Rafu Beniteza. No tada je Nijemac imao čvrst ugovor sa Savezom i taj je transfer u to doba bio nemoguć. Danas je priča posve drugačija. Zidaneu ugovor s Realom ističe u ljeto 2018. godine, baš kao i Lowu, koji bi klupu Njemačke trebao napustiti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ukratko, kako sad stvari stoje, Perez neće potjerati Zidanea, ali mu za nekoliko mjeseci neće ni ponuditi novi ugovor. Tako barem piše Don Balon.
 
Dogodi li se to, zamijeni li Nijemac Francuza, Zizou ne bi trebao dugo biti na burzi. Zidane bi mogao zamijeniti Didiera Deschampsa na klupi francuske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, a neki francuski mediji uvjereni su da bi arapski šeici na čelu PSG-a rado na Parku prinčeva vidjeli jednog od najvećih ikad.

Pročitajte više