NBA

Velika rasprava o Draženu zbog novinarke ESPN-a: "Melo je ostavio dublji trag"

Getty Images/Guliver Image/Instagram/Twitter

TEMA dana u košarkaškom svijetu je ESPN-ova novinarka Elle Duncan koja je pokušavajući dati argumente za i protiv ulaska Carmela Anthonyja u Kuću slavnih, u priču uključila i Dražena Petrovića.

Anthony, trenutno bez kluba, jedan je od najboljih šutera NBA lige, no zbog slabijih obrambenih mogućnosti, ovog 34-godišnjaka još nitko nije potpisao.

Za Duncan to nije bila prepreka, prvo se postavila kao njegova odvjetnica:

"Prvak države kao tinejdžer, trostruki osvajač olimpijskog zlata, top 20 svih vremena po zabijenim koševima, All-Star, All-NBA. Melo je čisti zicer za Kuću slavnih", rekla je novinarka pa dodala:

"To i ne znači baš puno pored imena poput Dražena Petrovića" da bi odgovorila na to sama sebi:

"U redu, ali Dražen nije ostavio trag ni blizu kao što je Carmelo."

Nešto kasnije je objašnjavala kako nije namjeravala uvrijediti Petrovića, nego obraniti Mela jer se Amerikanac nalazi na stalnom udaru medija. 

Duncan je zatim ušla u raspravu na Twitteru. Pomiješala je Dražena s Fabom Melom, brazilskim košarkašem koji je preminuo u snu prošle godine.

Po njenim reakcijama bilo je očito kako nije imala pojma da je i Dražen poginuo na vrhuncu karijere.

"Uvrijedila si karijeru igrača koji je poginuo ulazeći u najbolje godine, što je tebi", napisao je jedan pratitelj, a Duncan je onda ispalila ovo:

"Nisam govorila o Fabu Melu, već o tome kako je Melo Fab (kratica od fabulous, nevjerojatan). Ne znam kako si to povezao."

Ubrzo je dobila lekciju.

"Nisam ništa povezao s Fabom, već ti jednostavna pretraga na Googleu govori da je Dražen poginuo s 28 godina, a prije ulaska u najbolje godine, imao je 23 poena po susretu. Ideja nije loša, ali istraži ono o čemu govoriš sljedeći put", napisao je isti pratitelj i dobio stotine lajkova.

Javilo se potom još nekoliko pratitelja koji su je upitali zna li ona o čemu uopće piše, referirajući se na činjenice kako je Dražen Petrović najveći europski košarkaš svih vremena.

Pročitajte više