Velike najave uoči okršaja s Ronaldom: "Ne želimo se zaustaviti na osmini finala"

Foto: Hina

IAKO je hrvatska nogometna reprezentacija izgubila sva tri međusobna susreta od Portugala ne postigavši niti jedan pogodak, veznjak Milan Badelj uvjeren je kako je u subotu u Lensu u osmini finala Eura stiglo vrijeme za prekid ove crne serije.
 
"Nogomet je takav, igrali smo tri puta i tri puta izgubili. Međutim, imamo snage i kvalitete zabiti pogodak i pobijediti," kazao je Badelj na novinarskoj konferenciji uoči sudara u Lensu.
 
Badelj je naglasio kako je hrvatska reprezentacija u skupini napravila sjajan posao, ali i da pravi turnir počinje tek sada.
 
"U skupini smo napravili sjajan posao, ponosan sam što smo izborili plasman u osminu finala. Međutim, ne želimo se zaustaviti samo na plasmanu među 16 najboljih."
 
Veznjak Fiorentine nije želio trošiti previše riječi na kvalitetu Cristiana Ronalda, ali je naglasio kako Portugal nije samo Ronaldo.
 
"O Ronaldu ne treba trošiti previše riječi, svi sve znaju. No reprezentacija Portugala nije samo Ronaldo. Ima puno kvalitetnih pojedinaca i morat ćemo biti na najvišem nivou ili ćemo imati problema," dodao je.
 
Badelj je kao i izbornik Čačić naglasio kako na EP-u nema slabih suparnika, ne želivši se previše zamarati "rupom" u našem dijelu ždrijeba.
 
"Imamo veliki respekt prema Portugalu i posvećeni smo toj utakmici. Vidjeli smo ždrijeb, ali Belgija, Poljska, Švicarska i Portugal nisu slabe ekipe. Možda su u drugom dijelu ždrijeba reprezentacije s jačim imenima i tradicijom, ali ovdje nema slabih suparnika.".
 
Na pitanje može li usporediti generaciju iz 1998. koja je osvojila broncu i sadašnju ekipu, Badelj je naglasio kako su takve usporedbe zabavne samo medijima.
 
"Ne bi se njima zamarao. Generacija '98 je osvojila treće mjesto na svijetu i to je teško ponoviti, no mi ćemo se pokušati približiti njihovim uspjesima."
 
Badelja u Fiorentini vodi Portugalac Paulo Sousa. Jesu li se možda čuli uoči utakmice?
 
"Ne nismo, ali možda hoćemo nakon utakmice. Vidjet ćemo tko će koga zvati i imati više razloga za zadovoljstvo," dodao je na kraju.
 

Pročitajte više