VELIKI GIGI Cijela se momčad Juvea nakon poraza razbježala, a Buffon je sam otišao do navijača Lazija i zahvalio im se

Foto: Facebook

LAZIO je rezultatom 2:1 usred Torina pobijedio Juventus i napravio veliko iznenađenje u utakmici 8. kola Serije A. Juve je u krizi. U prošlom kolu Torinezi su ispustili 2:0 u Bergamu (2:2), a sad su izgubili doma nakon što su vodili poslije prvih 45 minuta. Ovo je prva pobjeda rimske momčadi u Torinu od 2003. godine.
 
Juventus je vodio, s 1:0 Torinezi su otišli na odmor, a onda se u samo pet minuta u nastavku sve srušilo. Najprije je Ciro Immobile u 48. minuti krasno zabio nakon odličnog dodavanja Luisa Alberta, da bi isti igrač šest minuta kasnije pogodio iz penala koji je skrivio Gigi Buffon.
 
Torinezima nije pomoglo ni to što je sudac Paolo Mazzoleni utakmicu produžio za čak sedam minuta i u zadnjim sekundama sudačke nadoknade dosudio penal za Staru damu. Paolo Dybala je promašio i Rimljani su nakon punih 14 godina iz Torina otišli kao pobjednici.
 
Igračima Juventusa nakon šokantnog poraza nije bilo do ničega. Svi su se bez riječi pokupili u svlačionicu i onda se razbježali. Navijači Juvea također. Svi osim jednog. Onog najvećeg. Legendarni Gigi Buffon, za mnoge najveći vratar svih vremena, sam je otišao do dijela stadiona gdje su bili smješteni navijači Lazija i aplauzom im je čestitao na zasluženoj pobjedi. Taj su potez velikog Gigija Rimljani pozdravili ovacijama, a uzvratili su mu i na društvenim mrežama.
 

Ovim potezom Gigi je pokazao kako je čovjek koji živi nogomet. Na odmoru ne može izdržati da s lokalnim klincima ne stane među vratnice, za svakog suigrača ili protivničkog igrača ima spreman savjet, a sad smo se uvjerili kakav odnos ima i prema navijačima. Ukratko, Gigi je nogomet u punoj njegovoj suštini i zato ga svi, ali baš svi u nogometnom svijetu obožavaju.
 
''Da nije u finalu protivnik Juventusa moj Real, od srca bih poželio da Buffon osvoji Ligu prvaka. Navijam za Real, ali Gigijeva karijera ne smije završiti bez Lige prvaka. To ne bi bilo pošteno. Osvojio je sve što se moglo osvojiti osim tog jednog trofeja'', par dana uoči finalne utakmice Lige prvaka u Cardiffu izjavio je legendarni Iker Casillas, veliki rival Gigiju, ali i još veći prijatelj.
 
''Gigi je jedan od najboljih golmana svih vremena. Pokazao je da je vrhunski i s 39 godina. U povijesti je samo Lav Jašin kao golman dobio Zlatnu loptu, to je užasno teško, no ako ju je itko zaslužio ove sezone, onda je to Gigi. U finalu Lige prvaka to može pokazati'', iznio je svoje misli i želje Iker za Gazzettu.
 
Gerard Pique iznenadio je sve kad je u svibnju kazao da bi bilo pošteno da Zlatna lopta za proteklu sezone ne završi u rukama Leo Messija.
 
"Lionel Messi je najbolji igrač svijeta i najbolji u povijesti te će osvojiti još Zlatnih lopti. Ali ako gledamo trofeje, onda ove godine nagradu zaslužuje Gianluigi Buffon. Osvojio je Scudetto, Coppa Italiju i još uvijek može osvojiti i Ligu prvaka. Zaslužio je to zbog karijere kakvu je imao, zbog ove sezone."
 
Pique i Ramos gotovo ni u čemu se ne slažu i legendarne su već postale njihove razmirice, no o Gigiju razmišljaju jednako.
 
Realov kapetan Sergio Ramos upravo je Buffona izdvojio kao jednog od nogometaša koji treba biti idol mladima.
 
"Buffon je nogometna legenda i pamtit ćemo ga kao jednog od najboljih vratara svih vremena. Gigi je primjer svima koji žele živjeti ovaj sport i osjetiti ga. Čovjek koji nam iz dana u dan pokazuje da ne postoje granice. Čudo", nahvalio je Ramos 39-godišnjeg vratara prije finala Lige prvaka.
 

Pročitajte više