Velik sigurnosni problem za derbi, prometnici ne daju buseve Boysima

Foto: EPA

REPREZENTATIVNA pauza je završila i Hajduk sada čekaju višestruki uzastopni derbiji, u kojima će Bijeli pokušati ostati u utrci za titulu. Najprije su na rasporedu dva s Dinamom. Oba će se igrati na Poljudu, prvi u subotu, 30. ožujka, u SuperSport HNL-u, a nakon toga i 3. travnja u polufinalu Kupa.

Oko organizacije prilikom dolaska Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama policija je donijela novu i posebnu odredbu. Naime, dosad bi okupila navijače Dinama na izlazu s autoceste u Dugopolju i gradskim busevima ih prepratila do stadiona. No sad će u Dugopolju ponovno izvršiti pregled navijača, ali će oni do stadiona (naravno, pod policijskom pratnjom) ići osobnim vozilima. To sasvim sigurno predstavlja dodatan organizacijski rizik.

Prometnici ne žele dati buseve

Kako neslužbeno doznajemo, prometnici ne žele ustupiti svoje buseve jer ih navijači uništavaju. Zbog novog protokola bit će zatvorena cesta od Jokera do Poljuda od 15 sati. Hajduk je naknadno objavio konkretan plan, a možete ga pročitati OVDJE.

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prihvatit će organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud.

Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti  pravovremeni ulazak na stadion", poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte više