Video - I to se dogodilo: Mandžukić u 21. utakmici zabio prvi gol, ali Wolfsburg je izgubio!

SEDAM milijuna eura odštete Dinamu i 1.5 milijuna eura godišnje plaće igraču, koštao je Mario Mandžukić klub iz Vučjeg grada. Međutim, tek nakon osam mjeseci od tako raskošnog transfera, Mandžo se "počeo isplaćivati" bogatim poslodavcima.

U utakmici 26. kola Bundeslige, dakle osam kola prije kraja prvenstva, Mandžukić je postigao prvi gol i to nakon što je za novi klub dosad odigrao 20 utakmica! Trenutak za povijest dogodio se u 23. minuti domaće utakmice protiv Nurnberga.

Gosti su izjednačili u zadnjoj minuti prvog poluvremena, ali Mandžukićev gol svakako se činio vrijedan, barem do posljednje minute.  Odigrao je cijelu utakmicu i zabio glavom, izuzetno atraktivno s prve vratnice, na asistenciju Pekarika s desne strane.

Klub koji je vrtoglavim trošenjem prošlog ljeta i dovođenjem brojih pojačanja (osim Mandže, došli su Diego, Kjaer, Friedrich, Polak, Helmes, Tuncay..) najavio pod Steveom McClarenom ponovni pohod na titulu nakon 2009., u zadnjoj četvrtini prvenstva nalazi se u zoni ispadanja!

Novim gubitkom bodova na Wolksvagen Areni od Nürnberga, doživjeli su šesti poraz u sedam posljednjih prvenstvenih dvoboja, čime su po prvi put nakon senzacionalnog osvajanja naslova prvaka 2009. godine dospjeli u zonu ispadanja iz Bundeslige (16. mjesto).

Privremenom treneru Pierreu Littbarskom nakon pete utakmice na klupi prijeti otkaz, i to stoga što su njegovi dekoncentrorani igrači primili dva gola u sudačkim nadoknadama. Wollscheid je izjednačio glavom na 1:1 u prvoj minuti nadoknade prvog, a Nillson opet glavom u drugoj minuti nadoknade drugog poluvremena, nakon što je korner izveo Ekici, asistent za oba gola gostiju.Nažalost za njega i Wolfsburg, gosti su pobijedili golom u 90. minuti.

Iako Mandžukić u Wolfsburgu igra više kao polušpica nego u vršku napada, sigurno nitko u kolovozu, kada je transfer ostvaren, nije očekivao da će Mandžukić prvi gol za novi klub postići na pragu proljeća. Tko zna, možda mu se sad otvori i bude zapamćen kao čovjek koji je Wolfsburgu donio opstanak, kad već nema ništa od titule ili Europe.

Pročitajte više