Video - Pao City: Vukojević na pragu četvrtfinala Europa lige

HRVATSKA bi mogla imati i predstavnika u četvrtfinalu Europa lige, nakon što je kijevski Dinamo deklasirao Manchester City na stadionu Valerija Lobanovskog. Momčad Ognjena Vukojvića se s 2:0 pobjedom osjetno približila četvrtfinalu.

Strijelci za Kijevljane u prvom dvoboju osmine finala natjecanja bili su Andrij Ševčenko i Oleg Gusev. Iskusni je napadač nakon ubacivanja Andrija Jarmolenka s lijeve strane zabio svoj 67. gol u eurokupovima, dok je Gusev zabio krasan poluvolej pod gredu Joea Harta smirivši prije toga loptu prsima.


Naš je reprezentativac Ognjen Vukojević odradio svih 90 minuta u pobjedničkim redovima. Edin Džeko čitav je tijek susreta odradio na drugoj strani.

Premda je u nedjeljnome prvenstvenom srazu Braga na svom stadionu prekinula niz pobjeda lisabonske Benfice na brojci 18, portugalski je prvak na svom La Luzu u četvrtak pobijedio PSG 2:1. Premda su Parižani preko Luyindule poveli, Maxi Pereira na asistenciju Carlosa Martinsa i Franco Jara na dodavanje Pabla Aimara preokrenuli su rezultat.

Različita sreća za ruske klubove: dok je moskovski Spartak u Amsterdamu nadigrao Ajax 1:0, Zenit je u drugome nizozemsko-ruskom okršaju teško stradao kod Twentea u Enschedeu. Sastav Michela Preud'hommea slavio je uvjerljivu 3-0 pobjedu zahvaljujući dvama pogocima Luuka de Jonga i jednom Dennyja Landzaata.

Europa liga, osmina finala, prve utakmice:


CSKA Moskva ' Porto 0:1 (Guarin 70)

PSV ' Rangers 0:0

Bayer – Villarreal 2:3 (Kadlec 33, Castro 72 / Rossi 42, Nilmar 70, 90+4):

Braga – Liverpool 1:0 (Alan 18-11m)

Benfica – PSG 2-1 (Maxi Pereira 42, Jara 81 / Luyindula 14)

Dinamo Kijev – Manchester City 2-0 (Ševčenko 25, Gusev 77)

Twente – Zenit 3-0 (De Jong 25, 90+2, Landzaat 56)

Ajax – Spartak M. 0-1 (Alex 57)

Pročitajte više