Video - Rakitić debitirao u porazu na Bernabeuu: Real na Barcelonu u finalu Kupa Kralja

IVAN RAKITIĆ debitirao je u dresu svog novog kluba Seville u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Real je slavio 2:0 i tako potvrdio 1:0 pobjedu otprije tjedan dana sa Sanchez Pizjuana, te izborio finale protiv Barcelone.

Rakitiću je trener Gregorio Manzano ukazao povjerenje od prve minute, a hrvatski veznjak koji je nedavno stigao u andaluzijski klub iz Schalkea odužio mu se požrtvovnom igrom sve do 70. minute kada ga je zamijenio Luis Fabiano. Rakitić je nekoliko puta napao u dobroj prilici da postigne pogodak, ali je, vjerojatno zbog lagane treme, oklijevao s udarcima iz daljine. Krajem prvog dijela lijepo je primio loptu na ulasku u šesnaesterac Reala i sa 15 metara uputio odličan udarac, ali preko gola.

Adebayorov prvi gol za Real

Real je slavio golovima u samoj završnici susreta. Tako je Mesut Özil u 82. minuti zaobišao vratara Herreru Javija Varasa i poslao loptu u mrežu, dok je u trećoj minuti sudačke nadoknade togoanski napadač Emmanuel Adebayor zabio svoj prvijenac u dresu Kraljevskog kluba. Zabio je napadač Manchester Cityja na posudbi u Realu s ruba peterca i to samo devet minuta nakon što ga je trener Jose Mourinho uveo u igru.

Na kraju kažimo da je Real od 85. minute igrao s igračem više nakon što je drugi žuti karton u rasponu od samo 19 minuta zaradio Ortega Sergio Sanchez.

Rezervna Barcelona razbila Almeriju

Barcelona je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja savladala Almeriju 3:0 u gostima.

Barcelona je u prvom susretu prije tjedan dana slavila 5:0 na Camp Nou pa plasman u finale uopće nije bio upitan. Stoga je trener katalonskog sastava Pep Guardiola pružio priliku igračima koji inače dobivaju manje prilike, a zvijezde poput Lionela Messija, Xavija ili Davida Ville uopće nije uvodio u igru.

To uostalom nije bilo niti potrebno, Barcelona je dominirala i s rezervnim sastavom, a u strijelce su se upisali Adriano, Alcantara do Nascimento Thiago i Ibrahim Afellay, jedino ovozimsko pojačanje kluba. Nizozemcu je to bio prvi pogodak u Barçinu dresu u četvrtom nastupu.

Finale između Barcelone i Reala na rasporedu je 20. travnja.

Kup kralja, polufinale, uzvratne utakmice:

Almeria – Barcelona 0:3, prva utakmica 0:5 (Adriano 35, Thiago 56, Afellay 66)

Real Madrid - Sevilla 2:0, prva utakmica 1:0 (Özil 82, Adebayor 90+3)

Pročitajte više