Video - Raul zaledio Allianz Arenu: Schalke u finalu Kupa



NOGOMETAŠI Schalkea pobijedili su Bayern na Allianz Areni s 1-0 u polufinalnoj utakmici DFB Pokala i plasirali se u završnicu u kojoj će se za naslov boriti protiv drugoligaša Duisburga...

Bayern je u susret ušao sa statusom branitelja naslova i izrazitog favorita, ali taj epitet nije opravdao na travnjaku. Već u 15. minuti dogodio se presudni trenutak koji je odlučio susret. Korner je s desne strane izveo Jefferson Farfan, glavom je loptu na drugu vratnicu proslijedio Benedikt Höwedes, a Raul je naletio i glavom pospremio loptu pod gredu nemoćnog vratara Thomasa Krafta. Do kraja je Bayern pokušavao doći do izjednačenja, redali su se u pokušajima Mario Gomez, Arjen Robben i Franck Ribery, ali sjajan je na vratima Schalkea bio Manuel Neuer. Ovime se Schalke osvetio Bayernu za poraz u istoj fazi natjecanja prošle godine. Podsjećamo, tada je Bayern slavio s 1-0 u produžetku.


Kažimo da je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka, kao i da je njegovoj momčadi ovo drugi poraz na domaćem travnjaku u samo pet dana. Naime, prošle su subote u 24. kolu Bundeslige Bavarci stradali od Borussije Dortmund 3-1 i tako deset kola prije kraja za liderom ljestvice zaostali praktički nedostižnih 16 bodova. Bayernu ove sezone tako još jedina nada u osvajanje naslova ostaje Liga prvaka, natjecanje u kojem ih je prošle sezone u finalu zaustavio milanski Inter.


Finalna utakmica na rasporedu je 21. svibnja u Berlinu.

DFB Pokal, polufinale:
Bayern München – Schalke 0-1 (Raul 15)

jučer:

Duisburg – Energie Cottbus 2-1 (Meierhofer 24, Baljak 54 / Petersen 78 - 11m)

Pročitajte više