VIDEO Ajaxovi huligani napali roditelje Feyenoordovih klinaca na derbiju U-19

Foto: Twitter

ODLUČUJUĆA utakmica zadnjeg kola juniorskog prvenstva Nizozemske između Ajaxa i Feyenoorda prekinuta je u 35. minuti uslijed velikih nereda na tribini.

Nakon jedne velike prilike Feyenoorda koju su roditelji gostujućih igrača burno ispratili, na njih su se sjurili Ajaxovi huligani koji su ih počeli tući. Situaciju su pokušali smiriti Feyenoordov trener Dirk Kuyt i Ajaxov trener Johnny Heitinga koji su utrčali na tribinu kako bi zaštitili roditelje. Došao je i Ajaxov direktor Edwin van der Sar, ali je bilo prekasno.

Redari nisu uspjeli uspostaviti red na tribini pa je utakmica prekinuta. Feyenoordovi čelnici odmah su optužili Ajax za propust u organizaciji jer je Feyenoord poručio Ajaxu da će na utakmicu doći samo roditelji igrača, ali ne i ultrasi. No Ajax je na tribinu pustio svoje huligane koji nisu imali tolerancije čak ni za roditelje igrača velikog rivala.

Informacija o ozlijeđenima zasad nema. Susret je prekinut pri rezultatu 0:0, a Feyenoordu je bod bio dovoljan za naslov, dok je Ajax morao pobijediti.

Pročitajte više