Video - Ancelottijeva tragedija na Meazzi: Werder se vratio nakon 0:2 i izbacio Milan iz Europe!

SPEKTAKULARNA predstava s potpuno neočekivanim raspletom odigrala se na Giuseppe Meazzi: Werder se vratio nakon 0:2 i izbacio Milan iz Europe! U uzvratnom susretu šesnaestine finala Kupa Uefa zeleno-bijeli su iz Bremena u Milano doputovali s malim šansama, a stvar se činila riješenom već nakon pola sata; na semaforu je stajalo 2:0 u korist Milana, koji je bio osakaćen za usluge Kake i Ronaldinha.

Repriza poljudskog derbija: Frings kao Calello, Pato kao Ibrahimović

Prvo poluvrijeme na neki je način bio preslik poljudskog derbija. U 24. minuti sprint Pata po lijevoj strani Fritz je zaustavio prekršajem (žuti karton) u samom kutu šesnaesterca. Beckham je izveo slobodnjak, a lopta je, dok se rotirala, pogodila Fringsa u ruku, vrlo slično kao i Dinamovca Calella na Poljudu. Sudac Jonas Eriksson pokazao je na bijelu točku, a Pirlo je zabio Vanderu u donji desni kut. Igrala se 27. minuta. U 33. minuti raspoloženi Pato, koji je lijepo kombinirao sa Seedorfom, primio je loptu iz sredine, sjurio se po lijevoj strani, zatim ušao u sredinu između Fritza i izgubljenog Mertesackera te s ruba šesnaesterca zabio Vanderu u rašlje. Pogodak vrlo sličan onome koji je, doduše, s desne strane, na Poljudu zabio Senijad Ibričić.

Milan je brzopotezno poveo 2:0, ali nije bio za toliko bolji od Werdera. Nijemci su, možda će zvučati paradoksalno, bolje otvorili susret; Diego, Pizzaro i Almeida bili su konstantna prijetnja Didi, no brazilski je vratar bio na visini zadatka. Najčešće je morao urgirati na nepredvidljive udarce Diega iz daljine te na pokušaje glavom Pizzara i Almeide, koji su sijevali nakon ubačaja brazilskog kreatora.

MIlan nestao, Pizzaro zabio dva

Baš kao u prvoj utakmici u Bremenu, Werderu je pripalo drugo poluvrijeme. Ancelotti je umjesto Seedorfa u sredinu terena gurnuo Flaminija; tražeći kreaciju, izgubio je na čvrstini. Schaaf je umjesto "vječnog jockera" Almeide uveo mladog Rosenberga.

Milan je neobjašnjivo “nestao” s terena, a Werder je preuzeo kontrolu u svoje ruke i stvorio silan presing na sredini terena; kupili su sve odbijene lopte i prijetili Didi iz svih oružja. Njemačka se upornost isplatila; kobnim po Rossonere pokazao se Peruanac Claudio Pizarro, koji je prvo zabio u 68. minuti glavom s nekih sedam metara na asistenciju Diega, da bi zatim na sličan način prevario Didu s ruba peterca nakon zbrke u Milanovoj obrani nakon asistencije Sebastiana Bönischa.

Na kraju - nije bilo Pippa

Milanovi navijači ostali su nijemi, njihovi miljenici pali su na koljena i postalo je jasno da ove sezone mogu zaboraviti na osvajanje trofeja. A jasno je što to znači za "sigurnost" Carla Ancelottija, koji je s najistaknutijim vedetama svoje ekipe već položio ruke na Uefin trofej.

Milan se trudio zabiti spasonosni pogodak, imali su slobodnjak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ali nije bilo sreće. Ni Pippa Inzaghija kojega je početkom drugog dijela u igri zamijenio Ševčenko...

Srna i Križanac idu dalje

U ostalim susretima bilježimo remi Ajaxa i Fiorentine u Amsterdamu koji je odveo nizozemsku momčad u daljnji krug natjecanja. Do 88. minute Fiorentina je imala vodstvo 1:0 preko Alberta Gilardina, ali tada džoker s klupe Marca van Bastena, Leonardo trese mrežu i donosi prolaz svojoj momčadi u osminu finala.

Ivica Križanac je u pobjedi 2:1 Zenita kod Stuttgarta (prolaz 4:2) odigrao svih 90 minuta, dok je Tottenham bez Modrića i Ćorluke očekivano ispao iz Europe, iako je na White Hart Laneu pogotkom remizirao sa Srninim Šahtarom. Ukrajinci su prošli s ukupnim rezultatom 3:1, a pogotke su u večerašnjoj utakmici postigli Dos Santos i Fernandinho. Naš kapetan odradio je cijelu utakmicu.

Deportivo i Olympiakos se oprostili od Europe

Od Europe su se oprostili i španjolski Deportivo te grčki Olympiakos. Obje su momčadi u uzvrat ušle s misijom nadoknađivanja poraza, a obje su upisale još jedan. Deportivo je poražen od Aalborga 3:1 i to nakon što su u razmaku od četiri minute primili tri gola, dok su Grci izgubili na gostovanju kod Saint-Etiennea 2:1.

Kup Uefe, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Milan – Werder 2-2 (Pirlo 26-11m, Pato 33 / Pizzarro 68, 79 / ukupni rezultat 3-3)

Ajax – Fiorentina 1-1 (Leonardo 88 / Gilardino 61 / ukupni rezultat 2-1)

Manchester City – FC Kopenhagen 2-1 (Bellamy 73, 80 / Vingaard 90 / ukupni rezultat 4-3)

Standard Liege – Braga 1-1 (Mbokani 79 / Aguiar 88 / ukupni rezultat 1-4)

Stuttgart – Zenit St. Peterburg 1-2 (Gebhart 80 / Semšov 43, Fajzulin 86 / ukupni rezultat 2-4)

Udinese – Lech Poznan 2-1 (Pepe 57, Di Natale 90+1 / Rengifo 12 / ukupni rezultat 4-3)

CSKA - Aston Villa 2-0 (Žirkov 61, Love 90+3 / ukupni rezultat 3-1)

Metalist Harkiv - Sampdoria 2-0 (Valjajev 30, Jaja 40 / ukupni rezultat 3-0)

HSV - NEC Nijmegen 1-0 (Olić 9 / ukupni rezultat 4-0)  

Twente - Marseille 0-1 (Ben Arfa 24 / ukupni rezultat 7-8)

Wolfsburg - PSG 1-3 (Hasebe 63 / Luyindula 38 - 11m, 73, Rothen 60 / ukupni rezultat 1-5

Galatasaray - Bordeaux 4-3 (Turan 43, 65, Kewell 45, Sarioglu 90 / Bellion 1, Chamakh 74, Cavenaghi 75 / ukupni rezultat 4-3)

D.R.
Foto: AFP

 

Pročitajte više