HRVATSKI NOGOMETAŠI

VIDEO Bivši hajdukovac sjajno namjestio gol u najluđoj talijanskoj utakmici godine

Screenshot: Twitter

NAJLUĐU utakmicu sezone odigrali su Lazio i Udinese u 15. kolu Serie A. Završilo je 4:4. Na Olimpicu je bilo osam golova, tri crvena kartona i pogodak u 99. minuti.

Beto je s dva gola, u 17. i 32. minuti, doveo goste u vodstvo, a do kraja poluvremena Immobile je smanjio rezultat, a Molina vratio dva gola prednosti Udineseu. 

Festival golova i crvenih kartona

Lazio je drugi dio otvorio uraganski i izjednačio preko Pedra i Milinković-Savića, ali je samo minutu nakon gola za 3:3 Lazijev branič Patric dobio drugi žuti karton. U 69. minuti je i Udineseov desni bočni Molina isključen, pa se posljednjih 20 minuta igralo 10 na 10. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Hrvatska zlatna rezerva Lazija

Tada je novi gol za Lazio namjestila njegova hrvatska zlatna rezerva. Mjesec dana nakon što je odmah po ulasku u igru asistirao protiv Atalante, veznjak Toma Bašić isto je napravio i protiv Udinesea u 79. minuti, 15 minuta nakon što je ušao u igru. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE BAŠIĆ NAMJESTIO GOL

Bašić je iz slobodnjaka ljevicom sjajno centrirao Acerbiju za vodstvo Lazija 4:3. Ali u 99. minuti je Arslan donio bod gostima. Tako je ova utakmica postala prva u posljednjih deset godina u Serie A koja je završila rezultatom 4:4. U 100. minuti je i Udineseov Wallace dobio crveni karton.

Bašić je prije tri i pol mjeseca došao u Lazio iz Bordeauxa uz odštetu od 7 milijuna eura. Tamo je proveo tri godine nakon što je u francuskog velikana došao iz Hajduka za 3.8 milijuna eura. Bašić je u tri godine u Hajduku (2015.-2018.) odigrao 75 utakmica te postigao 11 i namjestio 14 golova. Ima dva nastupa za Hrvatsku. 

Pročitajte više