Video - Blijeda pobjeda Hajduka na Kantridi: Vukušićev pogodak za nova tri boda

SPLITSKI Hajduk odnio je tri boda na gostovanju kod Istre 1961 na Kantridi. Jedini pogodak na utakmici postigao je mladi Ante Vukušić.

Nakon prekida pobjedničke serije u Vinkovcima, Hajduk je protiv Istre tražio povratak pobjedama i uspon prema vrhu tablice. U tome su uspjeli zahvaljujući jednom jedinom pogotku kojeg je zabio Ante Vukušić. Bio je to jedini udarac koji je završio u mreži od 20-ak koje su Hajdukovi igrači uputili prema golu.

Hajduk je dominirao u prvom dijelu susreta i nametnuo je svoju igru, što je za Splićane rijetkost kad je u pitanju Kantrida. Prvih dvadesetak minuta Istra nije napravila ništa. Takozvani domaćini igrali su otvoreno, pokušali su smiriti "Bile", ali u 22. minuti njih je smirio Vukušić. Ubačaj s desne strane glavom je poslao prema golu i svladao Lisjaka. Istra je nakon toga stala, branili su se i na poluvrijeme se otišlo s nepromijenjenim rezultatom.

U drugom poluvremenu Subašić je imao jako puno posla. Najviše mu je prijetio Šehić svojim prodorima i udarcima iz blizine i daljine. Subašić je svaki put uspio izaći kao pobjednik. Reja nije mirovao, želio je što prije zaključiti utakmicu pa je umjesto Pandže uveo ofanzivnijeg Tičinovića. Istrani su i dalje prijetili Hajduku u šesnaestercu, ali Vejić i Subašić spašavaju gol.

Scoria: Da smo mi zabili prvi, pobijedili bismo

"Nisam zadovoljan. Imali smo još 7-8 odličnih prilika koje smo morali realizirati. Trebali smo puno prije zaključiti utakmkicu da ju mirno privedemo kraju. Moramo što prije riješiti problem realizacije", kazao je Eduardo Reja nakon utakmice.

"U drugom poluvremenu Istra je imala mnogo dobrih prilika i možda su zaslužili bod. Ako u nogometu stvorite puno prilika, a ne iskoristite ih, najčešće se dogodi da izgubite. Nas je pratila sreća", završio je trener Hajduka.

Trener Istre Elvis Scoria čestitao je Hajduku i Reji na pobjedi, ali ostao mu je gorak okus što njegova momčad nije realizirala nekoliko dobrih prilika u drugom dijelu.

"U utakmicu smo ušli bojažljivo, s previše respekta prema protivniku. Dali smo im previše prostora u prvih 20 minuta. Napravili smo i dosta šansi, ali nakon primljenog gola bilo nam je važno ne primiti novi", rekao je Scoria.

"U drugom smo poluvremenu bili bolji, igrali smo prema naprijed i stvorili više dobrih šansi. Hajduk je preko Sharbinija i Ibričića bio bolji u driblingu. Mi nismo zabili svoje prilike, ali mogu biti zadovoljan s igrom u Rijeci. Čestitam Hajduku na pobjedi. Da smo mi zabili prvi gol, mi bismo pobijedili", završio je Scoria.

Pročitajte više