Video: Ćiro debitirao porazom - Ibričić zabio jedan, Berbatov dva pogotka

ĆIRO BLAŽEVIĆ debitirao je na klupi Bosne i Hercegovine u porazu svoje reprezentacije protiv Bugarske (1:2). Osim Ćire na prijateljskoj utakmici u Zenici za bosanskohercegovačku reprezentaciju debitirao je i 18-godišnji Miralem Pjanić igrač francuskog Lyona i velika nada bosanskohercegovačkog nogometa.

Reprezentacija BiH bolje otvorila utakmicu

Izabranici Ćire Blaževića puno su bolje otvorili utakmicu od Bugara i već na početku susreta su stvorili dvije dobre šanse. Nakon centaršuta Misimovića već u trećoj minuti, Muslimović pogađa stativu. Muslimović je dvije minute kasnije ponovo imao stopostotnu šansu, ali je ponovno nije iskoristio.

Bugari poveli nakon greške Ibričića

Za vodstvo Bugara pobrinuo se njihov najbolji igrač, velika zvijezda Premiershipa, Dimitr Berbatov, i to nakon početničke greške Hajdukovca Senijada Ibričića. Do kraja poluvremena Bugari su ponovno došli do pogotka kojega je opet utrpao u mrežu Berbatov.

Hajdukov veznjak Senijad Ibričić u 59,. minuti iskupio se zato što je skrivio prvi pogodak i udarcem glavom uspio smanjiti rezultat na 2:1.

Unatoč porazu Ćiro zadovoljan

Unatoč domaćem porazu pred 15 tisuća ljudi izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije može biti zadovoljan prezentacijom svojih igrača, posebno mladog Pjanića koji je odigrao odličnu partiju.

"U svakom slučaju sam zadovoljan, jer su moji igrači dali sve od sebe da ispune ono što je publika od njih očekivala", rekao je Ćiro nakon utakmice, a prenio Sarajevo-x.com.

Prijateljska utakmica protiv Bugara bila je dio priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine koje za Ćirine mladiće počinje 6. rujna utakmicom protiv europskog prvaka Španjolske.

"Tako je to u nogometu. Nekad imaš sreću, a nekad ne. Večeras nismo imali sreće, ali ćemo je imati protiv Španjolske", izjavio je optimistično Blažević.

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više