Video - Cristiano Ronaldo: Moj slobodni udarac neka se zove Tomahawk



ŠIROKU je temu nogometnom asu Real Madrida Cristianu Ronaldu posvetio madridski dnevnik As. Ticala se Portugalčevih ubojitih slobodnih udaraca.

U 18. je minuti nedjeljnoga domaćeg dvoboja 23. kola Primere Portugalac zabio fantastičan pogodak iz slobodnjaka koji je sam iznudio. Odaslao je prema golu gostujućeg vratara Diega Lopeza "bombu" brzinom od 101,5 kilometara na sat. Golman gostiju bio je bez ikakvih izgleda iako je lopta završila u njegovu kutu.

Ove je sezone, oba puta u Ligi prvaka, Ronaldo zabio iz slobodnjaka dva gola upućujući brže udarce. Protiv Züricha pogodio je mrežu loptom koja se zrakom kretala brzinom od 103 km/h, dok je golmana Marseillea Stevea Mandandu svladao projektilom brzim 102,7 km/h.

Asovi su statističari izračunali da je gol Villarrealu bio Ronaldov 17. pogodak iz slobodnog udarca u njegovoj karijeri. Znaju također da je ukupno pucao 150 slobodnih udaraca, što znači da zabija svaki deveti (11,3%).

"Opsesija? Ne, nisam opsjednut slobodnjacima. To je jednostavno moj posao. Bit će takvih golova još. Nadam se već u uzvratu protiv Lyona", kazao je 24-godišnji Portugalac, najskuplji nogometaš na svijetu.


Iz Asa su mu ponudili da krsti vlastite slobodne udarce na listi s nekoliko imena:

"Tomahawk! To mi se sviđa!"

Protiv Villarreala u 6:2 pobjedi na Santiago Bernabe stadionu Ronaldo je zabio svoj 12. prvenstveni pogodak. U tom je trenutku bio strijelac 22% Realovih ovosezonskih pogodaka u Primeri.

Pročitajte više