Video dana: Ludilo navijača i igrača Uniteda u gostujućem sektoru Anfielda na Rooneyev gol

Screenshot: Youtube

NIŠTA SLAĐE navijačima Uniteda nema nego u najvećem engleskom derbiju pobijediti najveće rivale na njihovom terenu. Pa još ako je taj trijumf tek drugi u posljednjih devet utakmica i to golom napadačke legende koja u velikom stilu izlazi iz golgeterske krize.

Sve to spojilo se u 22. kolu kod Liverpoola, gdje su slavili golom Waynea Rooneya u 78. minuti, a poentiranje im se dogodilo ispred nosa, podno sjeverne tribine i gostujućeg sektora Anfielda, koji je naprosto eksplodirao nakon što je Rooney pod prečku zakucao loptu koja se do njega odbila upravo od okvira gola na kojem je završio Fellainijev udarac glavom.
 
Fantastic Fan Footage of the Wayne Rooney Goal v Liverpool at ...

Fantastic Fan Footage Rooney Goal v Liverpool at Anfield & Final Whistle Players & Fans Reactions 17.01.17 Credit Aberdeen Alex Stephen

Posted by Telandbenjie on Sunday, 17 January 2016
Erupcija sreće kakva se može doživjeti samo na ovakvoj i sličnim prilikama odlično je ulovljena u priloženoj snimci, a pridonijeli su joj i ozlijeđeni igrači Uniteda; Rojo, Phil Jones i Schweinsteiger također su bili među navijačima na Liverpoolovom stadionu, a trenutak zabilježen u ovom videu dokazuje kako im je to bila savršena odluka.

Pročitajte više