Video: Engleski protiv njemačkog prvaka - Neuništivi Velšanin poništio Bosanskog dijamanta

MANCHESTER UNITED i Wolfsburg odigrali su "ljepoticu" ove sezone Lige prvaka u kojoj su domaći zasluženo slavili (2:1) iako ni podjela bodova ne bi bila nepravedna.

> Tijek susreta

Golovima Giggsa i Carricka United je poništio vodstvo koje je Wolfsburgu donio Džeko. Sva tri gola su pala u drugom dijelu, a koliko je utakmica bila bogata i dinamična, govori podatak da je prvi dio bio još sadržajniji.

Owenova ozljeda spasila United

Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 20. minuti kada je nezaliječenog Michaela Owena zamijenio Dimitar Berbatov i tako susret usmjerio u potpuno drugom pravcu od onog kako su se stvari razvijale do tad.

A razvijale su se tako da je Wolfsburg potpuno djelovao u skladu s najavama: Wolfsburgovi nogometaši označili su susret na Old Traffordu ispitom karijere. Dobro postavljeni na terenu i raspoloženi za igru ne samo da su držali nulu protiv engleskih prvaka i finalista prošlosezonskog izdanja elitnog klupskog natjecanja, već su u najmanju ruku bili i Manchesteru ravnopravna momčad na terenu, a na trenutke i dominantna u polju.

A, potom su jednu od svojih akcija pretvorili u zlato. Igrala se 56. minuta utakmice kada je Makoto Hasebe uputio krasnu loptu s lijeve strane u šesnaesterac domaćina, gdje je najviši bio Edin Džeko, te ju glavom s nekih desetak metara oštrim udarcem proslijedio u nebranjeni dio mreže.

Potpuni Unitedov preokret

Šok koji su doživjeli igrači Manchestera u tom trenutku gotovo da je nemjerljiv s tugom koja je pogodila Wolfsburgove igrače samo tri minute kasnije. Ryan Giggs izveo je slobodan udarac za 1:1, precizno naciljan u gornji lijevi kut vratiju Diega Benaglija, međutim, odbivši se od živoga zida, točnije Christiana Gentnera, lopta je promijenila smjer i uhvatila čuvara mreže na krivoj nozi.

Sudjelovao je Giggs i kod pobjedničkog gola za svoju momčad. U kombinaciji s Dimitrom Berbatovim (zamijenio Michaela Owena) zakomplicirao je situaciju pred golom njemačkih prvaka, a potom je lopta došla do Michaela Carricka koji odmjerenim udarcem s vrha kaznenog prostora pogađa za pobjedu u 78. minuti utakmice koja je “crvene vragove” promovirala u lidera skupine.

Liga prvaka, skupina B, 2. kolo:

Manchester United - Wolfsburg 2:1 (Giggs 59, Carrick 78 / Džeko 56)

CSKA - Bešiktaš 2:1 (Džagojev 7, Krasić 61 / Dağ 90+2)

Ljestvica:

1. Manchester United 2 2 0 0 3-1 6

2. Wolfsburg  2 1 0 1 4-3 6

3. CSKA 2 1 0 1 3-4

4. Beşiktaş 2 0 0 2 1-3 0

Pročitajte više