Video: Hajduk u Varaždinu rutinski do druge pobjede ove sezone (0:3)

DERBI 7. kola HNL-a igrao se u Varaždinu. Najjači par po imenima čini ogled petoplasirane i 14. momčadi prvenstva.

Susret je sudio Ivan Bebek. Pomoćnici su mu bili Tomislav Petrović i Tomislav Šetka.

Obje momčadi su bile bez bitnih igrača koji su izostali zbog ozljeda; Varteksu nema Brezovca i Smrekara dok je Reja morao sastaviti momčad bez Skoke, Andrića, Ibričića i Ahmada Sharbinija ali se u momčad vratio Florian Cernat.

Hajduk je želio "formirati" pobjednički niz, jer očajni skor bijelih (pet boda iz šest kola) varljivo je poboljšan prvom prvenstvenom pobjedom nad Lokomotivom do koje je došao neuvjerljivom igrom. Poseban motiv Hajduk jew trebao imati i zbog toga što ih je Varteks pobjedom na Poljudu ovog proljeća izbacio iz lova na titulu prvaka.

Domaćini su obzirom na probleme koji ih prate (kronična besparica i nedostatak pojačanja) jako dobro krenuli u sezonu, a Dražen Besek je prije dvoboja izjavio kako su njegovi igrači posebno motivirani na Hajduk.

Sastavi momčadi:

Varteks: Krklec; Tkalčić, Z. Ivančić, D. Škvorc, A. Balajić - Radiček, Punčec, Golubar - Mumlek -Mujanović, Jolić.

Hajduk: Subašić;  Pandža, Vejić, Maloča - Oremuš, Rubil, Cernat, Strinić, Šerić - Čop, An. Sharbini

Tijek utakmice

Počela je utakmica u Varaždinu koja se igra pred neobično malim brojem gledatelja: ispunjeno je manje od polovice od oko 10 tisuća mjesta, pa brojna Torcida stvara Hajduku gotovo domaćinsku atmosferu.

7. minuta: Prva poluprilika za Hajduk iz kornera - pucao je Čop ali bezopasno. Već sljedeće minute Sharbini je svom snagom rasapalio po lopti sa oko 20 metara iskosa ali mu je lopta odletjela preko noge u gol aut.

10. minuta: Žuti karton za Varteksovog braniča Zorana Ivančića.

11. minuta: Cernat je odlično pucao iz slobodnjaka s oko 30 metara, ali je Krklec odlično postavljen i uspjeva ukrotiti udarac.

14. minuta: Cernat igra kao preporođen - sada je na lijevoj strani promiješao obranu domaćih, centrirao pred gol gdje je u skoku najviši vejić ali njegov udarac glavom odlazi preko gola.

Iako je Hajduk prilično oslabljen, prvih 15 minuta potpuno gospodari terenom.

18. minuta: Žuti karton i za Hajdukovog braniča, Maria Maloču.

20. minuta: Probudio se i Varteks, točnije neuništivi Miljenko Mumlek koji iz slobodnjaka i kornera pokušava zaprijetiti Subašiću.

22. minuta: Žuti karton za napadača gostiju, Duju Čopa.

25. minuta: Konačno nešto opasniji pokušaj Varteksa - nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Škvorc glavom puca iznad Hajdukovog gola.

30. minuta: 1:0 ZA HAJDUK! Strijelac Mirko Oremuš! Odličnom solo akcijom mladi je Hajdukov ofenzivac prešao vremešnog beka domaćih Andriju Balajića na desnom boku. Čuvar mu je tek uspio loptu odbiti u zrak, ali se Oremuš sjajno snašao i volejem pogodio desni kut nemoćnog Krkleca.

33. minuta: Vuk ulazi sam u Hajdukov kazneni prostor, ali umjesto da matira Subašića, lopta mu je pobjegla pa je njegov pokušaj završio pored gola.

35. minuta: Anas Sharbini je odlično povukao kroz sredinu domaćijh, došao na rub šesnaesterca ali je njegov udarac otišao iznad gola. Još jedan u nizu nerezeonskih šuteva, koji krase pokušaje obje momčadi s "poludistance".

36. minuta: U istom tonu nastavio je i Punčec nakon što ga je poslužio Prahić - tukao je s 15 metara ali mlako i u ruke Hajdukovogčuvara mreže.

38. minuta: Drugi žuti karton za Varteks. Dobio ga je Roberto Punčec.

Kraj 1. poluvremena

Hajduk ima "više od igre" i bio je dovoljan samo jedan Oremušev bljesak da donese zasluženu prednost Bilima. Florin Cernat također pridonosi partijom kakve su ga krasile u prvom mandatu u Splitu. Varteks je nedorečen i iako bodovni saldo u usporedbi sa Splićanima govori drugačije. domaćini su za klasu slabija momčad.

53. minuta: 2:0 za HAJDUK! Strijelac Anthony Šerić! Cernat dokazuje da se preporodio u prvenstvenoj stanci - s centra je pronašao Šerića koji se netipično za njega sjurio prema golu sredinom terena. Činilo se da će ga Tklačić, koji mu se postavio u blok, spriječiti, ali ga je Šerić izgurao i odličan prodor okrunio pogotkom.

65. minuta: Monotoniju i dosadu drugog poluvremena nakratko je bakljadom razbila Torcida.

80.minuta: Četiri izmjene u posljednjih 15 minuta - to je dosiata jedino vrijedno spomena u završnici utakmice. Oprostite, i podatak da je svježe uvedeni Ivan Rodić dobio žuti karton.

84. minuta: 3.0 ZA HAJDUK! Strijelac Anas Sharbini iz kazenog udarca! Jedanaesterac za Hajduk skrivio je vratar Krklec koji je srušio Sharbinija u kaznenom prostoru i zato dobio žuti karton. Sharbini, očito gladan prvijenca u Hajdukovom dresu, odmah je zakapario loptu i šut s bijele točke. Krklec je pogodio kut, ali je Sharbini neobranjivo poslao loptu uz lijevu vratnicu.

Kraj utakmice

Pročitajte više