VIDEO: Igrač praške Sparte kažnjen zbog nacističkog pozdrava

IGRAČ praške Sparte Pavel Hotvath kažnjen je od strane Češkog nogometnog saveza s deset tisuća američkih dolara zbog nacističkog pozdrava.

Do izgreda je došlo 25. kolovoza, kada je Sparta gostovala kod Viktorije iz Žižkova. Horvath je tada pred sam kraj utakmice dvaput navijačima Sparte salutirao nacističkim pozdravom, podigavši desnu ruku.

- Na žalost, učinio je to i aspolutno se protivimo takvom ponašanju, izjavio je čelnik disciplinske komisije Češkog nogometnog saveza Alexander Karolyi.

Horvath se u češkom tisku odmah po incidentu ispričao te ustvrdio da nije fašist, a isto je ponovio i nakon što je doznao kaznu:

- Nisam koristio riječi ili geste kojima bi promovirao fažizam, istaknuo je vezni igrač Sparte, čiji klub razmišlja o žalbi na presudu.

Navijači praške Sparte inače su označeni kao desničari, prije nekoliko tjedana njihovo je skandiranje na utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv Arsenala osudio čelnik praške židovske zajednice František Banyai.

I UEFA je u prošlosti klub kažnjavala novčano i pražnjenjem tribina, posljednji puta 2005. godine, kada su navijači Sparte na rasnoj osnovi vrijeđali igrače Ajaxa.

Totalsport

Pročitajte više