Video: "Jelavić je najistaknutija kvaliteta momčadi Rangersa"



RANGERSI su lako odradili zaostalu utakmicu 15. kola škotskog prvenstva. Na gostovanju kod Dundee Uniteda slavili su 4:0 u utakmici koju su njihovi protivnici završili sa čak tri igrača manje.

Prvo od triju isključenja Dundee Uniteda zaslužio je potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac Michael Kovačević u 21. minuti zbog grubog prekršaja nad Stevenom Johnom u kaznenom prostoru, zbog čega je dobio izravan crveni karton. Udarac s bijele točke sigurno je izveo Steven Whittaker i tako doveo Rangerse u vodstvo.

Whittaker je bio strijelac i drugog gola Rangersa, također s bijele točke u 60. minuti. Penal je izborio Nikica Jelavić nakon što ga je u šesnaestercu oborio Sean Dillon. Za taj start branič domaćih također je isključen.

U 72. minuti Jelavić je vlastitu kvalitetnu partiju i brojčani višak svoje momčadi na terenu okrunio golom, 12. prvenstvenim ove sezone. Zabio je desnicom sa šest metara u donji lijevi kut. Posljednji gol na susretu zabio je Kyle Lafferty u 83. minuti, u trenucima kad su Rangersi već imali tri igrača viška. Naime, pet minuta ranije je isključen i Morgaro Gomis zbog faula na El-Hadji Dioufu. Jelavić je travnjak napustio u 79. minuti.


Rangersi su pobjedom pobjegli na vrhu drugoplasiranom Celticu na četiri boda prednosti, ali uz dvije utakmice viška.

"Dobro je za naše samopouzdanje da je Jela opet zabio"

"Jelavić je najistaknutija kvaliteta momčadi Rangersa", započinje Herald Scotland s pohvalama na račun hrvatskog napadača nakon što je postigao novi pogodak u pobjedi protiv Dundee Uniteda.

"Veliki teret nadanja škotskog velikana visoki i snažni hrvatski napadač s lakoćom podnosi", opisuju Škoti Jelavića koji je zabio pet golova u posljednjih sedam utakmica. Rangersi novi Old Firm protiv Celtica čekaju na prvom mjestu ljestvice i sve su misli na Ibroxu usmjerene ka toj najvažnijoj utakmici sezone.

"Jednostavno je, očekujemo pobjedu", jasan je trener Walter Smith koji je još jednom pohvalio Jelavića nakon utakmice s Dundeejem.

"Nekoliko naših igrača imalo je jako dobre izvedbe i bilo je dobro ponovo vidjeti Jelavića kako zabija. Najvažniji aspekt za svakog navijača je da nastavi zabijati. Nakon što su ga omeli par puta, bilo je dobro vidjeti ga kako zabija gol", komentirao je Smith.

"Dobro je za naše samopouzdanje da je Jela opet zabio. U velikoj je formi i nadam se da će u nedjelju tako nastaviti", dodao je dvostruki strijelac s bijele točke Steven Whittaker.


Škotski Premiership, zaostala utakmica 15. kola:

Dundee United - Rangers 0:4 (Whittaker 23-11m, 60, 11m, Jelavić 72, Lafferty 83)

Redoslijed: 1. Rangers 80, 2. Celtic 76 (-2), 3. Hearts 61, 4. Dundee United 52..
.

Pročitajte više