tenis

VIDEO Kyrgios izazvao delirij na Australian Openu. "Cirkus počinje..."

NICK KYRGIOS pobijedio je Liama Broadyja 6:4, 6:4, 6:3 u prvom kolu Australian Opena, a glavna priča je njegov potez na početku meča. Domaći tenisač pokazao je zašto je najveći showman na Touru. Meč je otvorio breakom, a onda pri vodstvu 40:0 u drugom gemu neočekivano servirao tako što je lopticu preko mreže poslao sebi kroz noge. 

Njegov senzacionalni potez zaprepastio je publiku, ali i televizijske komentatore, koji su glasno uzdahnuli. Na tribinama u Melbourneu taj se uzdah ubrzo pretvorio u urlike oduševljenja te ovacije navijača, koji su skakanjem i skandiranjem popratili to što je Broady neočekivano lansirano lopticu poslao u aut. Kyrgios je suparnikov neuspjeh popratio trijumfalnim širenjem ruku. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KYRGIOSOV SERVIS KROZ NOGE

"Cirkus je počeo. Tek je pet minuta u Melbourneu, a već vlada turnirom i tribinama...", riječi su kojima su televizijski komentatori popratili ovaj Kyrgiosov potez. Kontroverzni Australac posljednjih je dana branio svoju inače omiljenu metu Novaka Đokovića i zahtijevao da mu se dopusti igranje na Australian Openu.

Sada, kada je Đokoviću definitivno zabranjen nastup tamo, imat će priliku spasiti mu Broj 1 jer u drugom kolu igra protiv Danila Medvedeva. Ako Kyrgios pobjedi Rusa, onda mu uzima mogućnost da osvajanjem Australian Opena uzme Đokoviću prvo mjesto ATP ljestvice. 

Pročitajte više