Video: Milan protiv drugoligaša Barija ostao bez dva boda i Zlatana

TEK u 82. minuti utakmice zabio je Antonio Cassano gol u milanskom dvoboju 29. kola Serije A između vodećeg Milana i posljednjeplasiranog Barija. Bio je to gol za konačnih 1:1.

Njime je Cassano, koji je u igru ušao u 56. minuti umjesto indisponiranog Robinha, donio bod aktualnoj momčadi protiv svog matičnog kluba. Stoga svoj drugi ovosezonski prvenstveni gol u dresu Milana, odnosno šesti ukupno, nije ni slavio.

Poveli su gosti u 39. minuti utakmice tako što su prodali Milanu štos iz slobodnog udarca. Mark van Bommel izgubio je iz vidokruga Gergelyja Rudolfa, koji se izvukao na dodavanje Sergija Almirona pored živog zida, te savršeno precizno naciljao suprotni kut mreže Christiana Abbiatija.

Tijekom cijele utakmice na San Siru igrači Massimiliana Allegrija bili su u totalnoj dominaciji. Imali su loptu u posjedu 72 posto vremena, te prema golu uputili 24 udarca (7 u okvir) naspram devet (3) udaraca gostiju.

Poništio je sudac Christian Brighi domaćima opravdano dva pogotka: Robinhu zbog zaleđa, a Ibrahimoviću zbog igranja rukom.

Doslovno je u 74. minuti, nakon jedne stopostotne promašene prilike, "puknuo" Zlatan Ibrahimović. U sljedećem je napadu udario namjerno rukom Marca Rossija, te je dobio izravni crveni karton premda je već otprije, baš zbog igranja rukom pri poništenom golu, imao žuti.


Za dva kola, 3. travnja ove godine, Milan će kao domaćin u gradskom derbiju dočekati Inter. Ovisno o kazni Disciplinske komisije Talijanskoga nogometnog saveza, Zlatan bi mogao propustiti taj sraz.

Iako je s igračem manje Milan uspio izjednačiti i stvoriti još nekoliko prilika pred igračem utakmice, francuskim golmanom gostiju Jeanu Francoisu Gilletu, iz nekoliko vrlo dobrih kontranapada mogli su zabiti i gosti, koji devet kola prije kraja prvenstva za 19-plasiranom Brescijom zaostaju devet golemih bodova i praktički su sigurni drugoligaši.

Serie A, 29. kolo:

Milan - Bari 1:1 (Cassano 82 / Rudolf 39)


Redoslijed: 1. Milan 62, 2. Inter 57, 3. Napoli 53 (-1), 4. Lazio 51 (-1), 5. Udinese 50 (-1)...

Pročitajte više