Video - Neredi u Ankari: Turski navijači cipelama gađali izraelske košarkaše

IZRAELSKI klub Bnei Hasharon kažnjen je s 50 tisuća eura, a vodstvo ULEB kupa potvrdilo je i odluku da se prošlotjedni ogled protiv Turk Telekoma registrira sa 20:0 u korist kluba iz Ankare. Čelništvo Hasharona danas se oglasilo priopćenjem u kojem izražavaju čuđenje i nezadovoljstvo donesenom odlukom jer smatraju da je turski klub onaj koji je trebao biti drastično kažnjen, a da bi pobjeda trebala pripasti njima.

Podsjećamo, uoči početka utakmice u Ankari, turski su se navijači revoltirani trenutačnim događajima u Gazi odlučili obračunati s izraelskim košarkašima. Izbili su veliki neredi, a u teren su letjeli razni predmeti uključujući i pozamašnu količinu cipela. Gostujući košarkaši povukli su se u svlačionicu gdje su ostali sve dok policija nije uspjela smiriti podivljale Turke. Unatoč zahtjevu suca da se utakmica održi, košarkaši Bnei Hasharona odbili su ponovno izaći na teren pa je susret  zabilježen rezultatom 20:0 u korist Turk Telekoma.

Čelništvo Uleb kupa odlučio je kazniti i turski klub s 15 tisuća eura jer nisu poduzeli sve preventivne mjere kako bi spriječili nerede.

M.P.
Foto: Screenshot

Pročitajte više