Video - Raulov 71. gol u Ligi prvaka: Prvak opet na koljenima, Schalke u polufinalu

SCHALKE je slavio i u drugoj utakmici protiv aktualnog europskog prvaka Intera potvrdivši prolaz u polufinale Lige prvaka gdje ih čeka Manchester United. Ponovo je recept za Talijane imao Raul koji je zabio prvi gol na utakmici u 2:1 pobjedi domaćina. Inter je nakon primljenog pogotka krenuo u napad, na sve ili ništa, ali samo su uspjeli privremeno izjednačiti preko Motte, da bi konačan rezultat postavio Hoewedes deset minuta prije kraja susreta.

Momčad koja je prošle sezone osvojila trostruku krunu i pod Joseom Mourinhom pokorila Europu, neće imati priliku braniti naslov prvaka u ovogodišnjem finalu. Inter se oprostio od najcjenjenijeg nogometnog natjecanja ukupnim rezultatom 7:3 u dvije četvrtfinalne utakmice s njemačkim klubom.

Inter pao na kraju prvog poluvremena

Inter je u Njemačku došao po čudo nakon šokantnog 5:2 poraza na San Siru, ali Leonardovi igrači vjerovali su da mogu iznenaditi cijeli nogometni svijet. Optimizam nije imao pokriće na terenu, pogotovo u obrani koja je zbog brojnih izostanaka izgledala neprepoznatljivo. Dok je Maicon obavljao napadačke zadatke, Lucio je uz dvojicu neiskusnih igrača imao težak zadatak zaustaviti nalete Jurada, Hoewedesa, Edua i nenadmašnog Raula koji je nekoliko puta bez problema izigrao gostujuću obranu. Španjolac je u 45. minuti primio loptu pred šesnaestercem, sjurio se pored Interovog obrambenog trojca, zaobišao Cesara i zabio za 1:0. Asistirao mu je Jurado, a bio je to Raulov peti pogodak ove sezone u ovom natjecanju.

Raul je novim pogotkom popravio vlastiti rekord po broju golova u Ligi prvaka na 71, odnosno 72 u svim europskim natjecanjima. Na vječnoj listi ima dva gola prednosti pred Pippom Izaghijem i pet više od Andrija Ševčenka. 

Raul asistirao Hoewedesu za pobjednički gol

Talijani su od početka krenuli po pobjedu, prijetili su preko Eto`oa, Sneijdera i Motte, a u 36. minuti najbolju je priliku stvorio Stanković. Ponovo je iz daljine snažno opalio, a Neuer je jedva izbio loptu u korner. Već na početku drugog poluvremena srpskog nogometaša trener Leonardo je ostavio na klupi, a uveo Pandeva kako bi dodatno pojačao pritisak u napadu.

Imao je Inter 20 udaraca na gol, pet u okvir gola, ali nije bilo puno velikih prijetnji za domaću momčad. Iz one najveće, gosti su u 49. minuti stigli do izjednačenja. Nakon kornera s lijeve strane, Lucio je glavom spustio loptu za Thiaga Mottu, koji je iz blizine poentirao za 1:1. Kako se utakmica bližila kraju, činilo se da će i završiti remijem, ali u 81. minuti je još jednom zablistao Raul, ovoga puta u ulozi asistenta, proigrao je Benedikta Höwedesa koji je iz blizine matirao nemoćnog Cesara.

Leonardo: Stvarno sam vjerovao u prolaz

"Vjerovao sam, stvarno sam vjerovao, čak i nakon prve utakmice, da možemo proći dalje. U prvom poluvremenu smo imali inicijativu i kontrolirali smo utakmicu, ali nismo stvarali šanse za gol. Sanjao sam o našem velikom povratku kojeg smo i mogli napraviti, samo da smo zabili gol u pravom trenutku u uzvratu, na početku utakmice" izjavio je Leonardo nakon utakmice.

"U nekim situacijama, gledajući obje utakmice, nismo mogli ništa bolje uraditi od onoga što jesmo. Ako se, recimo, osvrnemo na golove koje smo primili, posebno na San Siru, naša obrana je uvijek bila postavljena i spremna. Kada je konačni rezultat ovakav, ne možemo govoriti da je odlučila samo jedna stvar. Platili smo cijenu jer smo potrošili puno energije posljednjih mjeseci. U prvenstvu i Ligi prvaka. Ušli smo s problemima u odlučujuću fazu sezone."

Dodao je još kako ga nastup Wesleyja Sneijdera nije razočarao...

"Nisam razočaran sa Sneijderom, posebno u ovakvim okolnostima u kojima je svakom našem igraču bilo teško. Igrači Schalkea su ga striktno pokrivali, a ostalo je odradio umor."

Schalke, još uvijek neporažen na domaćem terenu, u polufinalu će igrati protiv Manchester Uniteda čiji je trener Alex Ferguson iz svečane lože stadiona pratio utakmicu s Interom.

Sastavi:

Schalke: Neuer - Sarpei, Hoewedes, Metzelder, Uchida - Jurado, Papadopoulos, Matip, Baumjohann - Edu, Raul

Inter: Julio Cesar - Nagatomo, Lucio, Ranocchia, Maicon - Zanetti, Motta, Stanković - Sneijder - Milito, Eto`o

Pročitajte više