HRVATSKA KOŠARKA

VIDEO Sin Roka Ukića ima 11 godina i rastura. Skaut: Ovo nije viđeno još od Dončića

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ROKO UKIĆ uskoro će napuniti 37 godina, ali svojim odličnim igrama drži Split na vrhu ljestvice prvenstva Hrvatske s omjerom 9-2. Njegova dob ne vidi se toliko u izvedbama na terenu koliko u činjenici da je njegov sin već dovoljno odrastao da oduševljava skaute.

Luka Ukić je 2010. godište i trenira u mlađim kategorijama Splita, a njegove sposobnosti daleko nadilaze njegovu dob, ako je suditi po kompilaciji snimki i komentaru slovenskoga skauta Marka Turka.

"Tehnika s loptom i tečnost u igri, pregled igre i dodavanja, osjećaj za igru, odlučivanje... To je jedinstveno u takvoj dobi, posljednji put viđeno kod jednog drugog tipa zvanog Luka", napisao je Turk, aludirajući na svog zemljaka Dončića.

Pred Ukićevim Lukom dalek je put do karijere i približne Dončićevoj, ali vrlo je lijepo vidjeti da u Hrvatskoj raste još jedan velik talent i potpiruje nadu da će kroz desetak godina naša košarka konačno imati vrhunskog igrača na poziciji playmakera, kad izvan obitelji Ukić desetljećima nije pronašla niti jednog.
 

Pročitajte više