Video - Štimac u Zagrebellu: Ovoj momčadi ne treba šok, šokirana je mojim dolaskom

NOVI trener stigao je u "Zagrebello" i već u 20:30 na prvom treningu s novom momčadi nabio žestok tempo.

U Zagrebovom kampu u Veslačkoj ulici, prvi Štimčev trening pratili su svi čelni ljudi Zagreba predvođeni predsjednikom Draženom Medićem te 30-ak novinara i fotografa, ali i poneki znatiželjnik koji je želio vidjeti Igora Štimca na djelu.

Pomoćnici nekadašnjeg lidera Udruge prvoligaša, velikog Hajdukovca i stalne figure hrvatskog nogometa bit će Mišo Krstičević i Dražen Madunović.

Prvi Štimčev trening trajao je više od sat i pol vremena, a novi trener postavio se vrlo autoritativno. Nagazio je ekipu koja još uvijek ne zna za bod u novoj sezoni, a jasno je da su dečki bili željni dokazivanja pod čvrstom rukom novog trenera.

"Ovoj momčadi ne treba šok, već je dovoljno šokirana mojim dolaskom", rekao nam je Štimac prije treninga te je ponovio razloge koji su ga nagnali da prihvati Medićev poziv: "Pomoć prijatelju nisam mogao uskratiti, Zagreb ima dobru momčadi i nije u tolikom downu kao što sugerira tablica. Potrudit ćemo se da što prije izađemo iz ove krize, ali naravno da ništa ne ide preko noći."

Prvu utakmicu Igor Štimac odradit će na "svom" Poljudu i tvrdi da to za njega neće biti nimalo teško gostovanje: "Bit će mi jako lijepo u Splitu, to je grad kojega volim. Igrati na Poljudu uvijek je poseban osjećaj. Idemo dolje igrati nogomet i sportski se boriti. Kada sam rekao da će mi najlakše biti protiv Dinama i Hajduka, mislio sam to zbog toga što se radi o favoritima. Kad igrate protiv takvih momčadi nemate što izgubiti", zaključio je Štimac prije nego je krenuo s drilom rastrčanih "Pjesnika".

Medić: Tko bi mogao postaviti imperativ takvom sportašu kao što je Igor?

Dražen Medić, predsjednik Zagreba, nije mogao sakriti širok osmijeh i zadovoljstvo zbog poslovnog pakta sa svojim prijateljem; "Igor nije razmišljao niti minute, to je jedan odnos koji je poseban i koji treba sačuvati. Imperativa nema, jer tko bi mogao postaviti imperativ jednom takvom sportašu kao što je Igor. Imat će maksimalnu slobodu i imam potpuno povjerenje u takvog velikana."

Pročitajte više