Video: Vukojević u posljednjoj minuti donio bod protiv Stokea, Laziju remi protiv Vasluija

OGNJEN VUKOJEVIĆ zabio je pogodak za Dinamo Kijev u 91. minuti utakmice protiv engleskog Stoke Cityja, kojim je donio bod svojoj momčadi u 1. kolu Europa lige.

U prvome kolu skupine E Europa lige Stoke City, menadžera Tonyja Pulisa, poveo je preko Jeromea u 55. minuti, nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka. Iako je Dinamo imao nevjerojatnih 73.7 posto posjeda lopte u svojim nogama i čak 19 udaraca više (22-3) od engleske momčadi, Kijevljani su do izjednačenja stigli tek u samoj završnici utakmice. Strijelac je bio Ognjen Vukojević u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon ubacivanja Jarmolenka.

U drugom susretu skupine Beşiktaş je na svom stadionu deklasirao izraelski Maccabi iz Tel-Aviva s visokih 5:1.

PSG razbio Salzburg, BIlbao slavio u Bratislavi

Francuski PSG dobro je otvorio europsku sezonu pobijedivši Red Bull Salzburg s visokih 3:1 na Parku prinčeva u prvom kolu skupine F. Unatoč velikoj inicijativi od samog početka utakmice, PSG je poveo tek u 35. minuti utakmice iz najstrože kazne koju je izborio Jeremy Menez, a realizirao Nene. Na samom kraju prvog poluvremena na 2:0 povisio je Mathieu Bodmer, te je PSG mirno mogao otići na predah. U nastavku je Jeremy Menez u 66. minuti utakmice zabio za 3:0, a utješni pogodak za goste djelo je Sekagyae.

U drugom susretu skupine F, španjolska momčad iz Bilbaa slavila je na gostovanju kod Slovana iz Bratislave s 2:1. Susaeta je doveo goste u vodstvo u 13. minuti utakmice. Guede je razveselio domaće navijače izjednačujućim pogotkom u 33. minuti, ali je Munain samo sedam minuta kasnije ponovno utišao tribine stadiona u Bratislavi zabivši za konačnih 2:1.

Ruska momčad Rubina iz Kazana lakoćom je prošla prvu prepreku u skupini A pobijedivši irski Shamrock Rovers s glatkih 3:0. Nigerijac Obafemi Martins doveo je goste u vodstvo nakon manje od 180 sekundi igre, a to je ujedno bio i jedini pogodak prvog poluvremena. U nastavku je Rubin svoju pobjedu potvrdio golovima Noboa u 52., odnosno Karadeniza u 62. minuti utakmice.

Lazio kiksao na Olimpicu

U skupini B samo je danski Kopenhagen zabio jedan pogodak ukrajinskoj Vorskli, dok je utakmica između njemačkog Hannovera i belgijskog Standard Liegea završila bez golova.

Lazio je na svom Olimpicu uspio doći do boda protiv rumunjskog Vasluija. Rimljani su poveli u prvome poluvremenu preko Cissea koji je bio precizan iz najstrože kazne. U nastavu je rumunjski sastav, u svega četiri minute, preokrenuo rezultat s dva pogotka Wesleya od kojih je jedan postignut iz jedanaesterca. Bod rimskom sastavu donio je Sculli u 71. minuti utakmice.

U skupini C, do minimalnih pobjeda na početku natjecanja Europa lige stigli su domaćin PSV protiv poljske Legije (1:0), i rumunjski Rapid iz Bukurešta koji je kao gost bio bolji od izraelskog Hapoela s 1:0 .

 

Europa liga, 1. kolo, rezultati:

Skupina A:

PAOK - Tottenham 0:0

Shamrock - Rubin 0:3 (Martins 3, Noboa 52, Karadeniz 62)

Skupina B:

Kopenhagen - Vorskla 1:0 (Nordstrand 54-11m)

Hannover - Standard Liege 0:0

Skupina C:

Hapoel - Rapid B 0:1 (Herea 55)

PSV - Legija 1:0 (Mertens 21)

Skupina D:

Zurich - Sporting 0:2 (Insua 4, Van Wolfswinkel 20)

Lazio - Vaslui 2:2 (Cisse 35-11m, Sculli 71 / Wesley 59, 63-11m)

Skupina E:

Beşiktaş - Maccabi Tel-Aviv 5:1 (Almeida 3, 28, Aurelio 51, Korkmaz 53, Edu 88 / Kahat 49)

Dinamo Kijev - Stoke City 1:1 (Vukojević 90+1 / Jerome 55)

Skupina F:

PSG - Red Bull Salzburg 3:1 (Nene 35-11m, Bodmer 44, Menez 67 / Sekagya 87)

Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2 (Guede 34 / Susaeta 13, Munain 40)

Pročitajte više