Video: Žestoki obračun navijača Athletica i Anderlechta na terenu u Bilbau!



OBA dvoboja 1/16 finala Kupa Uefa odvijala su se na terenu, ali je žešći bio onaj između navijača domaćeg Athletica i Anderlechta nego igrača (1:1) ta dva kluba.

Puni San Mames dočekao je igrače oba kluba, a duhove uzburkane još od navijačkih čarki tijekom dana po gradu, dodatno je uzburkao ispad belgijskih navijača koji su u 35. minuti Biglijin gol popratili bacanjem baklje u teren.



Taj čin je bio popraćen burnim negodovanjem cijelog stadiona i činilo se da Baski samo čekaju priliku za uzvrat, a nije ih ohladio ni izjednačujući Dominguezov gol. Dočekali su je poslije kraja utakmice kada je njih nekoliko stotina provalilo u teren u želji da dođe do suprotnog kraja terena i tribine s Anderlechtovim navijačima.

Mora se priznati da malobrojniji gosti nisu odbili bačenu rukavicu i uslijedila je tučnjava na travnjaku koju je spriječila tek intervencija jakih policijskih snaga nakon čega su se "obje strane" povukle na tribine.

Predsjednik Athletica Fernando García Macua za nerede je okrivio navijače iz Bruxellesa koji su po njegovim riječima cijeli dan pijani izazivali nerede po Bilbau.



Tko kod bio kriv za nerede, na potezu je Uefa, odnosno njena disciplinska komisija, koja ne propušta istaknuti kako je u Nyonu na snazi nulta tolerancija na nasilje na stadionima.

Europska liga, 1/16 finala, prva utakmica:


Athletic Bilbao - Anderlecht 1:1 (Dominguez 58 / Biglia 35)

Pročitajte više