Vlado Šola: I Katar luduje za Lukom Modrićem

S OBZIROM na to da većina Hrvata ovih dana prati europsko nogometno prvenstvo, nismo niti očekivali od naših drugih sportaša, unatoč tome što neki nastupaju na turnirima ili se pripremaju za Olimpijske igre, da nisu dobro upoznati s igrama naše reprezentacije.

Červar: Čestitke svima

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červara rekao nam je da će reprezentacija, iako na pripremama, gledati sigurno svaku hrvatsku utakmicu na Euru. "Gledali smo i dosad, u Austriju ne možemo, jer smo počeli s pripremama za Olimpijske igre. Očekivao sam četvrfinale, ali više od toga veseli ta pozitivnost oko naših nogometaša, njihove dobre predstave, jako dobro ozračje. Igraju jako lijepo, borbeno, nadahnuto i mislim da bi mogli do kraja", rekao ja za Index Červar.

"Moje čestitke idu svima: igračima, izborniku i stručnom stožeru", dodaje Červar kojega ovoga ljeta čeka težak posao na Olimpijskim igrama.

Šola: U Kataru navijaju za Hrvatsku, obožavaju Luku

Proslavljeni vratar hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šola, koji se i sam okitio s nekoliko medalja na velikim natjecanjima, u razgovoru za Index kazao je kako je uvjeren da Hrvatska može do finala.

"I prije šest mjeseci sam, onako navijački, ustvrdio kako ćemo biti prvaci Europe. No, tada nisam znao pravo stanje naše reprezentacije. Danas znam, vidio sam kako igraju i kakav duh imaju. Siguran sam da možemo do finala pa čak i osvojiti naslov", rekao nam je Šola dodajući kako se baš jutros čuo s Prosinečkim te da je u stalnom kontaktu s njim.

"Nažalost, zbog nekih obveza ne mogu u Austriju. Zato nisam ni nabavljao karte. Utakmicu s Njemačkom pratio sam u Dohi gdje su se okupili europski rukometaši. Utakmica je bila napeta i zanimljiva, i moram primijetiti da jako puno lokalnog stanovništva navija za Hrvatsku. Al Jazeera stalno vrti nešto o Hrvatskoj, u avionu tamošnje avio kompanije čitao sam njihov magazin u kojemu su bile fotografije samo hrvatskih nogometaša, niti jednog drugog s Eura. Pogotovo obožavaju Luku Modrića", otkrio nam je Šola.

Sulić: Podsjećaju me na nas u Portugalu

Renato Sulić oduševljen je našom nogometnom reprezentacijom, izbornikom Bilićem i kompletnim stručnim stožerom. "Samo sve najbolje mogu reći o njima. Zrače tolikim optimizmom, tolikom sigurnošću i samopouzdanjem da je to nevjerojatno. Podsjećaju me na dane kad smo mi bili u Portugalu", rekao nam je Sulić, koji s rukometnom reprezentacijom počinje pripreme za Olimpijske igre.

"Polufinale ili finale? Mislim da ne trebamo ići tako daleko. Treba razmišljati iz utakmice u utakmicu. Ipak je lopta okrugla i treba imati i sreće. Pokazali smo kvalitetu u ove tri utakmice, pokazalo se da imamo odlične igrače i mogu im zaželjeti sve najbolje. Nadam se da ćemo proći Tursku, a kad dođemo u polufinale sve je otvoreno. Vrata prema zlatu širom će se tada otvoriti", zaključio je Sulić.

Ljubo: U Njemačkoj sam gledao pobjedu protiv Nijemaca, kako su bili ljubomorni

Naš tenisač Ivan Ljubičić očekuje da ćemo proći Turke, iako je uvjeren da to neće biti lako. "Fanatični Turci već su dvaput gubili utakmicu i na kraju su dobili. Bit će teško, ali volio bih da uspijemo i da naša reprezentacija ode do finala", rekao nam je Ivan Ljubičić, koji trenutno nastupa u nizozemskom Hertogenboschu gdje je prošao prvo kolo.

Ljubo nam je kazao i kako je gledao sve utakmice hrvatske reprezentacije, a onu s Njemačkom gledao je  - u Njemačkoj. "Imam jednu zastavicu s kojom mašem kada zabijemo, a u Njemačkoj mi je bilo super. Kad smo pobijedili samo su me krivo gledali, bilo je zavisti i ljubomore", otkrio nam je Ljubo.

H.A.
Foto: K.H.

Pročitajte više