Vlaović: U igri Brazila više nema čarolije, Španjolska je blagi favorit

U RAZGOVORU za Index bivši hrvatski reprezentativac Goran Vlaović prognozirao je ishode četvrtfinalnih utakmica SP-a u JAR-u.

Brazil - Španjolska?

"Brazil je u prednosti, imaju bolju momčadi i igraju zaista dobro. Istina, i Nizozemci imaju nekolicinu sjajnih igrača poput Robena ili Sneijdera, međutim, mislim da su Brazilci ipak bolji i čvrstiji. Da, Brazilci igrom s dva vezna ostavljaju dojam defenzive, ali nije to baš tako, iako se mora priznati da više nema tu toliko čarolije kao kada su bili Rivaldo ili Ronaldinho", napomenuo je Vlaović.

Njemačka - Argentina?

"Sigurno se radi o najneizvjesnijem četvrtfinalnom paru i teško mi se odlučiti tko bi mogao proći u polufinale. Njemačka igra pravi nogomet, a Argentina s druge strane ima Teveza, Messija, igrače koji uvijek mogu potezom riješiti utakmicu. Istina je kako se Argentina još nije susrela na SP-u s pravom momčadi i da je pitanje zapravo koliko su stvarno jaki i koliko im je zapravo propusna obrana. S druge strane pitanje je hoće li Njemačka biti onako inspirirana kao protiv Engleske", istaknuo je nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Urugvaj - Gana, Paragvaj - Španjolska?

"Tu malu prednost dajem Urugvajcima. Dva napadača svjetske klase odlično su se ukomponirala u jednu defenzivno orijentiranu momčadi, oni zaista mogu predstavljati problem svim reprezentacijama na svijetu. O Španjolskoj ne treba trošiti riječi. Veliki su favoriti protiv Paragvaja, ali nogomet je uvijek nogomet", rekao je Vlaović.

Finale?

"Po mom guštu finale bi bilo Brazil - Španjolska. Mislim da oni igraju najbolji nogomet. Tu je zaista nemoguće prognozirati pobjednika, ali htio bih reći da Španjolska, za razliku od Brazila, ima još puno prostora za napredak, tako da su svakako mali favoriti", za kraj će Vlaović.

Pročitajte više