Vlašić oduševio! Odigrao je najbolju utakmicu u karijeri za reprezentaciju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MLADA hrvatska reprezentacija jučer je slavila protiv Bjelorusije s 4:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranici Nenada Gračana 12. listopada igraju protiv Grčke utakmicu za prvo mjesto u kojoj moraju slaviti.

Junak gostovanja u Bjelorusiji bio je Nikola Vlašić. Bivši igrač Hajduka ponovno je pokazao kako je "prerastao" mladu reprezentaciju i da zaslužuje mjesto među velikim dečkima. Vlašić je čak tri puta asistirao, a bio je i igrač utakmice. Igrač Evertona na posudbi u CSKA Moskvi odigrao je najbolju utakmicu u karijeri za reprezentaciju. 

Izgubio je godinu dana igračke karijere u Engleskoj, no ponovno se vratio, jači nego ikad.

Da Vlašić nije trebao Gračanu za mladu reprezentaciju, gotovo sigurno bi dobio Dalićev poziv za A vrstu protiv Portugala i Španjolske. Nikola se potpuno preporodio u Rusiji, nakon izgubljene godine igračke karijere u Evertonu, napokon je dobio priliku. Iz Hajduka u Everton je otišao u kolovozu prošle godine, prvih par mjeseci je bilo sve odlično, zabio je par golova, igrao nekoliko utakmica u prvom sastavu, dobio je i Dalićev poziv, no onda je nelogično prebačen u drugu momčad engleskog kluba. No problem je bio što ni u drugoj momčadi nije dobio priliku, Englezi nisu vidjeli u Vlašiću ogroman talent... Nikola je preselio u Moskvu i u posljednja tri kola započeo u prvoj postavi i ponovno je dobio status kakav zaslužuje igrač takvog potencijala, a CSKA se pokazao kao pun pogodak u odabiru kluba za mladog igrača. 

Niksijeva predstava za pamćenje protiv Bjelorusije

Bjelorusi nisu mogli pronaći način kako da zaustave hitrog Vlašića, 20-godišnji veznjak je asistirao, potpuno se nametnuo u sredini, bio je prodoran, brz i odigrao je utakmicu za pamćenje.

"Znali smo da je ovo jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica kvalifikacija za Euro. Protivnik je bio težak, vidjelo se kako je bilo u prvoj utakmici u Varaždinu. Nitko, naravno, nije sumnjao da smo mi kvalitetnija reprezentacija, ali na ovom dobrom terenu smo mogli uspostaviti igru i stvarno smo dobro odigrali", rekao je Nikola za SN.

Iako je sjajno odigrao, ostao je skroman.

"Lako vam je kad se suigrač otvara u pravom trenutku. Nikad ne bih isticao sam sebe ili kojeg pojedinca, kao momčad smo bili pravi. Sad slijedi odlučujuća utakmica s Grcima, idemo se probati plasirati na Euro", istaknuo je Vlašić.

Ako Vlašić nastavi sa sjajnim igrama veliki je kandidat za povratak u seniorsku reprezentaciju za koju je igrao protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Vjerojatno neće igrati protiv Engleske u Ligi nacija na Rujevici 12. listopada, jer trenutno je puno potrebniji mladoj reprezentaciji koja na isti dan u Puli igra utakmicu za prolaz na Euro protiv Grčke. No Dalić ga sigurno vidi u svojim planovima. Uz Krovinovića, Kovačića i Moru trebao bi zauzeti mjesto koje će ostati prazno nakon odlaska Modrića, Rakitića i Badelja.

Pročitajte više