Vodeći češki izdavač ljut zbog incidenta na Olimpijskim igrama

VODEĆI češki izdavač Ringier zaprijetio je da će, nakon sukoba svog novinara i dužnosnika Češkog olimpijskog odbora u Ateni, prekinuti veze s Češkim olimpijskim odborom.

Švicarska tvrtka Ringier, koja tiska praški dnevnik Sport kao i najveći češki tabloid Blesk, zatražila je ispriku za incident koji se dogodio u nedjelju u Češkoj kući u Olimpijskom selu.

U pismu predsjedniku Češkog olimpijskog odbora Milanu Jiraseku glavni direktor Ringiera za Češku Tomas Bohm naveo je kako želi da "našem novinaru bude dozvoljeno da neometano nastavi raditi".

Bohm je rekao da će Ringier "razmotriti trenutačni prekid sporazma o partnerstvu" s odborom ako se ne ispune zahtjevi tvrtke.

Spor je izbio u nedjelju kada je reportera Sporta Zdeneka Jandu pretukao i izbacio iz Češke kuće dužnosnik Odbora Karel Engel, inače bivši hrvački reprezentativac i olimpijac.

Novine Mlada fronta Dnes, koje su također partneri odbora ali nisu u vlasništvu Ringiera, objavile su da je taj incident izazvao članak koji je Janda napisao prošlog tjedna.

Olimpijske dužnosnike navodno je zasmetao Jandin tekst u kojem je kritizirao način na koji su češki olimpijci reagirali na smrt trenera češke nacionalne hokejaške momčadi Ivana Hlinke koji je poginuo u prometnoj nesreći.

Pročitajte više