LIGE PETICE

Vrsaljko lijepim ubačajem namjestio gol za Atleticov preokret

Foto: Manu Fernandez/AP Photo/Guliver

ATLETICO MADRID pobijedio je Getafe u gostujućoj utakmici 6. kola španjolskog prvenstva nakon što je uz dva gola Luisa Suareza preokrenuo rezultat i slavio 2:1. Pobjednički gol Suarez je postigao u prvoj minuti sudačkog produžetka utakmice na dodavanje Šime Vrsaljka.

Utakmica će ostati zapamćena i zbog prekida nevjerojatnog niza od 17 ligaških ogleda između ova dva suparnika u kojima Getafe nije postigao pogodak Atleticu.

Mitrović za prekid niza

Getafe je poveo golom Stefana Mitrovića u 45. minuti susreta, a Mitrović je time postao prvi Getafeov igrač koji je nakon pauze duge 1582 minute zabio pogodak Atleticu u ligi. Posljednji koji je to napravio prije njega bio je Diego Castro u studenom 2011. godine.

Suarez za pobjedu

Sve je preokrenuo urugvajski napadač Atletica. Suarez je prvo postigao ovosezonski gostujući prvijenac poentiravši u 78. minuti, samo četiri minute nakon isključenja Getafeova Carlesa Alene, a potom je u 91. riješio pitanje pobjednika na dodavanje hrvatskog reprezentativca. Vrsaljko je u igru ušao u 84. minuti.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pobjedom je Atletico zasjeo na vrh ljestvice španjolskog prvenstva na kojem ima bod više, ali i utakmicu više od Real Madrida.

Pročitajte više