Vučević u tandemu s Joškom Vlašićem: Nisam se vratio da uzmem Mišino mjesto!

GORAN VUČEVIĆ, trener koji je s Hajdukom uspio pobijediti Dinamo na Maksimiru nakon pet godina bile suše, vratio se tamo gdje je započela njegova trenerska karijera. Hajdukov omladinski pogon trebao bi voditi naredne četiri godine, a u ulozi kondicijskog trenera želi vidjeti Joška Vlašića, ponajboljeg hrvatskog stručnjaka čiji se rad više nego u silnim priznanjima ogleda u Blankinim uspjesima.

Vučević je jutros na Poljudu, na službenoj inauguraciji, okupio novinarsku ergelu. Novinari su nanjušili da je u povojima projekt bez kakvog nema uspješnog kluba, a koji je povjeren iznimno talentiranom treneru.

"Dodijeljeno mi je srce Hajduka, a od tog srca svi puno očekuju. Ponosan sam i zahvalan, ali i svjestan odgovornosti. Ispred mene je težak posao, ali jedva čekam krenuti. U meni je velika želja za dokazivanjem i napredovanjem. Upravi kluba veliko hvala i neka ne računaju na mene za mjesto prvog trenera u naredne četiri godine. Nisam došao kao kandidat za mjesto Ante Miše.", u startu je poručio Vučević.

Zvučao je iskreno, i iskazao vjeru u projekt koji je pred njim. U narednih desetak dana definirat će sastav stručnog stožera, a pregovori s Vlašićem još su u tijeku.

Kod Gogija neće biti mjesta kampanjcima

"Stavio sam se na raspolaganje klubu kako bi maksimalno iskoristili sve naše potencijale. za uspjeh je potrebno 100 posto talenta, 100 posto rada i 100 posto uvjeta za rad."

Najavio je Vučević da neće biti popusta za mlade Hajdukove zvijezde; jedinice u školi i neprimjereno vladanje kod njega neće naići na razumijevanje. "Mladi nogometaši moraju voditi računa o školi i oni koji ne budu ispunjavali svoje obveze neće moći trenirati."

Osim čvrstog stava po pitanju obrazovanja, Vučević će Hajdukovoj mladosti pokušati usaditi pobjednički mentalitet.

" Kod mladih igrača treba što prije probuditi karakter i uvjeriti ih da uvijek budu gladni prvog mjesta i pobjeda.", zaključio je Gogi, koji će uz novi, odgovorni posao i dalje ostati dio skautskog stožera Slavena Bilića.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više