Vukojević: Napaljenim Ukrajincima je ovo ključna utakmica

OGNJEN VUKOJEVIĆ jedan je od "trojice mušketira", uz Jerka Leku i Dina Drpića, koji su se večeras pojavili na okupljanju reprezentacije u hotelu Sheraton. Ovaj tjedan Ogi živi na relaciji Harkiv - Zagreb - Harkiv, s obzirom da je sa svojim Dinamom iz Kijeva jučer gostovao u gradu koji je iduća destinacija hrvatske reprezentacije. Još jedna sjajna predstava Vukojevića, kakve redovito gledamo otkad je dres jednog Dinama zamijenio za drugi, okrunjena je i njegovim prvim pogotkom za kijevski klub.

Vukojević, uz Darija Srnu sigurno najbolje poznaje Ukrajince i njihov nogomet pa bi njegovo iskustvo igranja u Kijevu izborniku Biliću moglo biti dragocjeno, a nekoliko informacija i dojmova o našem idućem protivniku podijelio je i s novinarima. "U Harkivu nas sigurno čeka jako teška utakmica. Ukrajinci su dobra reprezentacija, a bit će nam posebno teško jer su na nas jako napaljeni. Svi tamo pričaju kako je ovo za njih ključna utakmica nakon što su dobro startali i dosad osvojili svih šest bodova", rekao nam je Vukojević.

Ukrajina stvara jednu novu reprezentaciju

"Ukrajinci stvaraju jednu novu reprezentaciju, reprezentaciju koja je spoj iskusnih nogometaša poput Ševčenka, Timoščuka i Voronjina, te njihove nogometne mladosti iz Šahtara i mog Dinama. Jako su opasni, imaju kvalitetu, ali mi smo bolji. Ne možemo ih podcijeniti, ali Hrvatska ima kvalitetu više. Imamo odlične igrače i, što bi se moglo pokazati jako važnim, iskusniji smo od njih", smatra "hrvatski Gattuso".

Vukojević vjeruje kako je ova reprezentacija psihički dovoljno snažna da se oporavi od šoka koji su nam Englezi priredili na Maksimiru, u utakmici u kojoj je Fabio Capello još jednom dokazao koliko znači dugogodišnje trenersko iskustvo i taktička superiornost protivniku. "Mi smo se okrenuli dalje. Žao nam je što smo izgubili od Engleza, ali to ne možemo promijeniti, a kvalifikacije su tek počele. Sad nas čeka važna utakmica i moramo joj se maksimalno posvetiti. Kao što sam rekao, jako su napaljeni, a u Harkivu nas čeka paklena atmosfera i veliki pritisak. No, ova reprezentacija može do pobjede, možemo uzeti Ukrajini sva tri boda", optimistično će Vukojević.

Vukojević zaslužio mjesto u prvom sastavu

Dinamovog razarača iz veznog reda mnogi vide kao nasljednika Nike Kovača na sredini terena, a nema sumnje da je Vukojević već sad zaslužio mjesto u prvoj postavi. Sjajnim igrama u dresu Dinama Vukojević se nametnuo Biliću, a svoj je status dodatno potvrdio preseljenjem u drugi Dinamo, ovaj ukrajinski. Vukojević je izuzetno brz i neumoran igrač, sjajan u obrani i vrlo koristan u napadu, zahvaljujući snažnom udarcu kojim iz daleka može ugroziti protivnička vrata, a ni njegovi pogoci glavom nakon prekida nisu nikakva rijetkost. Zbog svega ovoga, kao i zbog iskustva igranja u ukrajinskoj ligi Vukojevića bi u subotu lako mogli vidjeti na terenu, ali on samo skromno odvraća kako će "izbornik odlučiti tko treba igrati".

P.V.
Foto: K.H.

Pročitajte više