Vukovi gladni u novu sezonu: Dugovi su ogromni, atmosfera nije ugodna



KAPETAN Cibone Marin Rozić najavio je novu sezonu košarkaške NLB lige, u koju Cibosi ulaze s lošom atmosferom zbog neisplaćenih plaća. Igrači su tražili zaštitu ugovora kod HKS-a, no prije početka natjecanja ipak su povukli zahtjeve za arbitražom. To znači da će Cibosi u sezonu krenuti u punom sastavu.

Rozić već tri sezone najavljuje da je vrijeme za osvajanje regionalnog natjecanja, no pred sezonu 2009/2010 nije želio najavljivati velike stvari.

"Ove godine ništa reći, pa možda je napokon osvojimo", našalio se Marin Rozić, kojem ipak nije previše do šale. Situacija s kašnjenjem plaća je ozbiljna, što remeti radnu atmosferu u momčadi.

"Dugovanja su ogromna, a već postoje dugovi prema novim igračima. Atmosfera nije ugodna, nikome nije lako raditi u takvim okolnostima. Želio bih sve pohvaliti jer momci rade i treniraju kao da su isplaćeni unaprijed", dodao je Rozić, koji vjeruje da će se momčad brzo uigrati i ostvarivati rezultate.

"Svi igrači povukli su svoje zahteve kod HKS-a, tako da u sezonu krećemo u punom sastavu. Nadam se da će se svi problemi u najbržem mogućem roku razriješiti. Mi ćemo na terenu davati sve od sebe, kao da dugovanja nema", naglasio je Rozić, koji je potom pričao o sastavu Cibone i NLB ligi.

"Otišlo nam je puno nositelja igre, tako da ćemo vidjeti što će biti. Kvaliteta lige ostala je na visokom nivou. Partizanu su otišli važni igrači, no pojačala se Olimpija. Zatim tu je Zadar, Hemofarm, FMP. Protiv nikoga neće biti lako", kaže Rozić, koji će ove sezone Cibonu voditi kao kapetan.

"To što sam postao kapetan za mene je stvarno velika čast. Ponosan sam i osjećam dodatnu odgovornost", završio je Roza.

Pročitajte više