"Vulićevo ponašanje na Dvoranskom bilo je iritantno i omalovažavajuće za natjecanje"

HAJDUK je jučer od Udruge klubova Prve HNL kažnjen s 35.000 kuna zbog nastupa na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske, na kojem je nedostajao velik broj igrača, ali i trener Zoran Vulić.

Budući da propozicije natjecanja predviđaju kaznu od 20.000 kuna za svakog igrača koji se ne pojavi, a jednaka je kazna predviđena za nepojavljivanje trenera, dalo bi se zaključiti da je Hajduk zaslužio puno višu kaznu, ali povjerenik HNL-a za natjecanja, Josip Brezni, ne smatra da je ta kazna pregblaga.

"Činjenica je da je predviđena kazna za svakog standardnog igrača koji se nije pojavio 20.000 kuna, kao i za trenera. Međutim, ja sam prvenstveno zadovoljan jer je Udruga uvažila moj izvještaj i kaznila Hajduk, a o svoti kojom je kažnjen ne mogu razgovarati, budući da ona ovisi o Upravnom odboru Udruge.", rekao je Brezni za Index.

"Moguće je da su uvažili neke argumente predstavnika Hajduka, koji je ujedno član Upravnog odbora. Ne mogu reći zašto je kazna 35.000 kuna, odbor ima pravo odlučiti hoće li se pridržavati predviđene kazne ili donijeti drugačiju odluku", kaže Brezni.

Iako je očito kazna manja od predviđene, ostaje činjenica da je Hajduk kažnjen, a to je, smatra Brezni, najbitnije u cijeloj priči. "Evidentno je da Hajduk nije bio na nivou na kojem je t rebao biti. Pojavili su se sa samo tri igrača od prvih 15 po minutaži u jesenskoj polusezoni, dok je kod ostalih klubova došlo barem 8-9, kod nekih i svih 15 igrača", objašnjava Brezni zašto je Hajduk kažnjen.

Dodao je kako ne može potpuno točno procijeniti koliko najboljih igrača nije sudjelovalo, jer postoji mogućnost da su neki igrači bolji u dvorani nego na velikom terenu, ali najveći problem kod Hajduka bio je trener Zoran Vulić.

"Drago mi je da je moj izvještaj uvažen i da je Hajduk kažnjen, a najviše je kaznu zaslužio trener, čije je ponašanje bilo iritantno i omalovažavajuće za natjecanje", zaključuje Brezni.

M.Č.
Foto: M.P.

Pročitajte više