Wenger: Keane će postati najbolji trener na svijetu

TRENER Arsenala Arsene Wenger otkrio je kako je oduvijek vjerovao da Roy Keane ima sjajne trenerske predispozicije.

"Vrlo dobro se snašao na početku svoje karijere, no, to je za mene bilo i očekivano jer sam bio svjestan njegovih sposobnosti još iz igračkih dana. Znate, trenerska karijera jedan je veliki maraton, a Roy Keane ima sve predispozicije da postane najveći" - rekao je Wenger.

Veliki broj igrača iz Keanove generacije pomalo preuzima trenerski posao, što Wengera iznimno raduje. Tu su Steve Bruce, Mark Hughes, Paul Ince, Tony Adams, Steve Bould pa čak i Dennis Bergkamp.

"Meni je drago što moji bivši igrači poput Adamsa, Nigela Winterburna i ostalih malo po malo postaju treneri. To znači da su mnogo naučili od mene i da im se svidio moj trenerski rad", istaknuo je Wenger.

Arsenal na noge Sunderlandu

Sve ovo samo je uvod u novo kolo Premiershipa. Naime, nakon što je u prošlom šokantno poražen od Hulla, Arsenal ide na noge Sunderlandu, koji još uvijek ne postiže rezultate u skladu s investicijama.

Arsenal je svoje frustracije naplatio na Portu kojeg su ispratili s četiri pogotka u mreži, a menadžer Sunderlanda Roy Keane posebnu pozornost obratiti će na Thea Wallcotta, koji je prošle sezone svojim pogotkom donio pobjedu Topnicima.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više