Wenger od četvrtka s 4749 dana za kormilom Arsenalov rekorder svih vremena

U ČETVRTAK će francuski menadžer Arsenalove nogometne momčadi, Arsene Wenger, postati najdugovječniji strateg koji je ikada sjedio na klupi londonskih “topnika”.

Rekord u broju dana provedenih na kormilu momčadi trenutačno je u rukama Georgea Allisona koji je momčad vodio od lipnja 1934. do svibnja 1947. godine, točnije 4748 dana.

Brojka je to koju će Francuz sredinom tjedna prestići, a za koju niti sam nije u listopadu 1996., kada je preuzeo momčad, vjerovao da će joj se makar i približiti.

"Ono što je Arsenal napravio imenovavši me menadžerom momčadi bilo je pomalo ludo. Ludo u smislu da sam bio neimenovani stranac, bez povijesti uspjeha. Za moje imenovanje bila je potrebna velika hrabrost", veli Francuz.

"Teško je to poistovjetiti s onime što se danas događa. Prilikom dolaska stranog trenera klub rasprostre crveni tepih. Kada sam ja dolazio smatralo se da u Engleskoj trener-stranac ne može uspjeti. Sada se čini kao da za uspjeh moraš biti stranac", dodao je.

Wenger, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 60 godina života, vodio je Arsenal do tri naslova u FA Cupu, tri u Premier ligi, što uključuje i sezonu 2003/04 u kojoj “topnici” nisu poraženi niti u jednoj utakmici.

Pročitajte više