Wenger napao medije i demantira Tuchelov dolazak u Arsenal: "Ovo je diskriminacija!"

Foto: EPA 

POVEĆI broj sportskih medija s etiketom ekskluzive priopćio je javnosti kako je Arsenalovo rukovodstvo navodno potpisalo predugovor s Thomasom Tuchelom (44), bivšim trenerom Borussije Dortmund koji se upravo zbog engleskog kluba zahvalio Bayernovom vodstvu na ponudi.
 
Već mjesecima unazad kolaju glasine kako će koncem tekuće sezone biti zgotovljen dvadesetdvogodišnja trenerska era Arsènea Wengera (68). Međutim, Arsenalov aktualni trener službeno se oglasio te je demantirao medijske natpise koje je okarakterizirao kao "diskriminirajućim".
 
"Kada imate malo više godine, fokusirani ste na dobro kluba i ignorirate sve ostalo. Postajete predmetom diskriminacije sve što ste stariji. Prihvaćam posljedice ako su rezultati loši, ali pitanje poput koliko sam dugo u klubu ili koliko imam godina uopće ne želim slušati", poručio je Francuz ne mireći se s glasinama kako će uskoro odstupiti s trenerske funkcije. 
 
"Možda sam malo naivan, ali vjerujem da ću dobiti ogromne aplauze i ovacije zbog svega što sam napravio za Arsenal", istaknuo je te između redaka poručio medijima da pokažu poštovanje za njegov rad.
 
Arsène Wenger s Arsenalom je osvojio tri nacionalne prvenstvene šampionske titule, sedam FA kupova te sedam Liga kupova. Prema sadašnjem ugovoru, tekuća suradnja engleskog kluba i francuskog nogometnog stručnjaka završava 30. lipnja 2019. godine. 

Pročitajte više