LIGA PRVAKA

Wenger: VAR bi na toj utakmici promijenio povijest Arsenala

Foto: EPA

ARSENE WENGER lani je nakon 22 godine napustio klupu Arsenala. Francuski stručnjak s dosta je uspjeha vodio londonski klub i u tri navrata osvajao prvenstvo Engleske, a i brojne druge trofeje.

Međutim, Wenger s Arsenalom nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka, a 2006. godine bio je na korak do tog prestižnog uspjeha, ali je njegova ekipa u finalu izgubila od Barcelone 2:1.

Topnici su te godine igrali fenomenalno i bez problema prohujali skupinom u kojoj su imali Ajax, Thun i Spartu Prag. Zatim su u osmini finala izbacili Real Madrid, a u četvrtini finala bili bolji od Juventusa. Uslijedilo je polufinale protiv Villarreala, a Wenger je prešao i tu prepreku te odveo Arsenal do finala.

Ondje je bolja bila Barcelona, ali francuski strateg ističe da bi VAR promijenio Arsenalovu povijest da je bio korišten u tom finalu. Pitali su ga u kojoj utakmici karijere bi volio da je imao VAR.

"To je finale Lige prvaka 2006. godine zato što mislim da je bio ofsajd kod gola Eto'oa za izjednačenje. To bi promijenilo povijest Arsenala", rekao je Wenger.

Pročitajte više