Westbrook poput Magica, Kawhi zabio za pobjedu, Chicago u teškoj situaciji

Foto: Hina

CHICAGO BULLSI korak dalje su od doigravanja nakon poraza 92:108 u Memphisu. 
 
Domaće, koji već nekoliko utakmica igraju bez nekoliko bitnih košarkaša, predvodio je Zack Randolph s 27 poena i 10 skokova, dok je Vince Carter dodao 17 za prvu pobjedu Memphisa nakon sedam utakmica.
 
U Chicagu, kojem će trebati čudo za doigravanje, najbolji je bio Nikola Mirotić s 20 poena, a Pau Gasol dodao je 17 uz 10 skokova.
 

 
Cleveland je sa 109:80 slavio u Milwaukeeju na krilima J.R. Smitha koji je postigao 21 poen. LeBron James dodao je 17 poena i devet asistencija, a posljednju četvrtinu odgledao je s klupe zbog ogromne prednosti. 
 
"Ovo je moja košarka, košarka kakvu ja volim. Lopta se mora kretati", poručio je James, dok je trener Clevelanda Tyronn Lue utakmicu opisao kao jednu od najboljih u sezoni.
 
Uvjerljiva je bila i Oklahoma, koja je u gostima kod Denvera pobijedila sa 124:102. Russell Westbrook je s 13 poena, 14 skokova i 12 asistencija postao prvi košarkaš sa 17 triple-doubleova u sezoni nakon 27 godina. 
 
"Ponosan sam što sam izjednačio dostignuće Magica Johnsona. Uvijek je sjajno kada se spominjete u istoj rečenici s tom legendom", rekao je Westbrook, drugi aktivni košarkaš po broju triple-doubleova nakon LeBrona.
 

 
U jednom od derbija Istoka Toronto je s 96:90 pobijedio Charlotte uz 26 poena DeMara DeRozana, a San Antonio je s 88:86 slavio protiv Utaha poenima Kawhija Leonarda pet sekundi prije kraja. Spursi igraju najbolju sezonu u povijesti i stigli su do 65. pobjede, a Duncan je proslavio svoju 1000. pobjedu u ligi.
 

 

Pročitajte više