LIGE PETICE

Xhaka u intervjuu nakon utakmice napao suigrače, brzo je dobio odgovor od legendi

Foto: EPA

NEWCASTLE je u večernjim satima ponedjeljka svladao Arsenal 2:0 i tako tom londonskom klubu uvelike zakomplicirao nastojanja da se plasira u Ligu prvaka sljedeće sezone. Nakon utakmice Granit Xhaka javno je kritizirao svoje suigrače, a onda naišao na osudu bivših zvijezda engleskog nogometa zbog svojih riječi.

"Teško je pronaći prave riječi. Od prve do posljednje minute izgledali smo kao da ne zaslužujemo biti na travnjaku. Ne mogu objasniti zašto. Nismo igrali prema planu, nismo slušali trenera. Užasno smo odigrali. Ovakvom igrom ne zaslužujemo Ligu prvaka, a ni Europa ligu", rekao je pa onda dodao:

"Ne znam zašto ne radimo ono što trener od nas traži. Ako nisi spreman za utakmicu, ostani kod kuće. Bez obzira na svoje godine. Ako si nervozan, ostani na klupi ili doma. Treba imati muda za izaći ovdje i igrati. Ovo je bila jedna od naših najvažnijih utakmica. Ispričavam se navijačima."

Neville i Carragher mu odgovorili

Gary Neville i Jamie Carragher, bivše zvijezde Manchester Uniteda i Liverpoola, koji danas rade kao komentatori, obrušili su se na Xhaku zbog njegovih riječi. "Ima svako pravo napasti igrače u svlačionici. Samo se nadam da nije kritizirao mlade igrače. On sam je znao biti sramotno loš", rekao je Neville, a Carragher se nadovezao:

"Lako je biti jak na riječima tijekom intervjua, treba to biti i na terenu. Prozvao je neke mlade igrače i neke nedovoljno spremne. Meni se sviđa kad je netko iskren i izravan, ali lako je to. I on je bio dio momčadi, svi su bili uključeni u ovu utakmicu."

 

Pročitajte više