ZADNJI PUT JE TO NAPRAVIO DINAMU Na Wembleyju ponovio učinak protiv stare mušterije

Dinamov golman Ivan Kelava, ljut nakon što je primio šest golova kod Reala u Ligi prvaka 2011. Za pola zgoditaka u njegovoj mreži bio je zaslužan Gonzalo Higuain. 

Screenshot: Youtube

DO 64. minute uzvrata osmine finala Lige prvaka, Tottenham - Juventus, i tada aktualnog vodstva domaćina 1:0, imao je manje dodira s loptom od besposlenog golmana Spursa.

Baš ničim nije opravdavao cijenu od 94 milijuna eura, koliko ga je u ljeto 2016. Juventus platio Napoliju. 

Ali onda je sa samo dva bljeska u točno 169 sekundi pokazao kakav je igrač.
 
Gonzalo Higuain bio je apsolutno nevidljiv do trenutka kada Lichtsteiner centrira s desne strane, Khedira glavom prebacuje loptu preko obrane domaćina, a do tada neprimjetni napadač gostiju na petercu vješto vanjskom šalje loptu u Llorisov gol za 1:1.
 
Tottenham je ipak i dalje imao prednost zbog više postignutih golova u gostima, 2:2 iz prve utakmice. 

Međutim, samo dvije minute i 49 sekundi kasnije, Higuain sjajnim pasom šalje samog Dybalu prema golu, a ni drugi Juveov Argentinac ne propušta priliku nego zabija za veliki preokret i pobjedu gostiju, vrijednu četvrtfinala LP-a.
 
Gonzalo Higuain tako je došao do učinka od gola i asistencije, koji na utakmici Lige prvaka nije ostvario još od 22. studenog 2011.
 
Tada je, kao napadač Reala, od 9. do 66. minute Dinamu zabio jedan gol, dok je namjestio zgoditke Ozilu i Benzemi za vodstvo 6:0 protiv hrvatskog prvaka .

Do kraja utakmice i Dinamo je bio zadovoljan, jer Beqiraj i Tomečak smanjili su na konačnih i podnošljivijih 6:2, a Kruno Jurčić slikao se s Joseom Mourinhom.
 
Od tada je prošlo šest i pol godina, Higuain je u Ligi prvaka igrao za Real, Napoli i Juventus, ali sve do sinoćnje utakmice na Wembleyju nije ponovio utakmicu s golom i asistencijom. 

Ali tješio se protiv njemu posebno dragog suparnika. Prošle sezone Dinamu je zabio po gol na obje utakmice skupine LP-a, u pobjedi 4:0 u Zagrebu i jedini zgoditak na utakmici u Torinu.

Pročitajte više