NBA LIGA

Zapela revolucija u NBA ligi, glasanje o velikim promjenama se odgađa

Foto: EPA

ČELNIK NBA lige Adam Silver krajem studenog prošle godine objavio je planove za velike promjene u rasporedu najjače košarkaške lige svijeta, o kojima se trebalo raspravljati u travnju na godišnjem sastanku vlasnika klubova.

Međutim, NBA liga jučer je izvijestila klubove da se o tome ipak neće glasati na tom sastanku.

Podsjetimo, Silver je predložio uvođenje turnira po sustavu kupa, play-in za ulazak u doigravanje između četiri kluba iz svake konferencije te ukidanje podjele na konferencije kad u doigravanju ostanu najbolje četiri momčadi. Plan je bio da se o tome glasa u travnju kako bi se promjene mogle uvesti za sezonu 2021./22., kojom će se obilježiti 75. godišnjica NBA lige.

Iako se glasanje odgađa, to ne znači da NBA odustaje od promjena, nego samo želi nastaviti proučavati opcije prijedloga, a Silver se i dalje nada da će promjene nastupiti u predviđenom terminu.

Jedna od poanti revolucije u rasporedu bila je skraćivanje sezone s 82 na 76 utakmica, s tim da bi zahvaljujući kupu i play-inu neki klubovi mogli odigrati maksimalno 81 utakmicu.

Svaku promjenu pravila u NBA ligi mora odobriti Odbor guvernera na godišnjem sastanku tako što bi za nju glasale dvije trećine vlasnika.

Pročitajte više