Zašto je Bilić ovo trpio? Otkriveni detalji Payetovog skandaloznog ponašanja zadnjih mjeseci

Foto: Getty Images/Guliver Image

MENADŽER Slaven Bilić mu se doslovno klanjao, suigrači ga slavili, navijači obožavali, a nakon samo pola godine od dolaska u West Ham, gazde Hammersa dali su mu gotovo dvostruko veći ugovor kojim je postao najplaćeniji igrač u povijesti kluba.

Ali bezobraznom nezahvalniku Dimitriju Payetu sve to nije bilo dovoljno da pokaže minimum lojalnosti i pristojnosti pa je prije dva tjedna, niti godinu dana nakon potpisa tog petogodišnjeg ugovora s Hammersima, poručio kako više nikad neće zaigrati za West Ham i ultimativno zatražio da ga aktualni klub odmah proda prethodnom, Marseilleu.
 
Nakon teških pregovora s Olympiqueom, iz kojeg je Payet u ljeto 2015. za 14 milijuna funti došao u West Ham, dogovoren je nezadovoljnikov povratak za 25 milijuna funti.
 
David Sullivan, suvlasnik West Hama, za BBC je otkrio kako se najveća zvijezda kluba ponašala zadnjih nekoliko mjeseci u klubu i kako je dogovoren njegov povratak u Marseille:
"Payet zadnja dva mjeseca nije razgovarao s nikim iz momčadi. Prilikom zajedničkih obroka cijele ekipe, odlazio je jesti sam u kut prostorije. U svakoj prilici izolirao se od svih.
 
Samo nekoliko dana ranije bio bi prpošan i veseo, prije utakmica išao bi od čovjeka do čovjeka i svakome stiskao ruke.
 
Ili je to bila taktika, ili se nešto u njegovoj glavi promijenilo. Nakon što se neko vrijeme počeo ponašati čudno, momčad je željela da ode.
 
Trener je jako teško prelomio odluku kako i on želi da Payet ode.
 
Koliko god nismo htjeli da napusti klub, nismo se mogli protiviti zajedničkom stavu i momčadi i trenera. 
 
Morali smo donijeti odluku. A birali smo između toga da ostane sjediti još pola godine u rezervnoj momčadi i da to platimo još 2 ili 3 milijuna funti.
 
Razmišljali smo i o takvoj soluciji jer ono što nam je Marseille nudio za Payeta nije odgovaralo našoj procjeni njegove vrijednosti. Bili su vrlo tvrdi pregovarači i sretni su što smo prihvatili njihovu zadnju ponudu od 25 milijuna funti.
 
Mislim da Payet na tržištu vrijedi više. Ali on se odrekao plaća za siječanj, pa smo tako uštedjeli još pola milijuna funti. Ključno je da smo ovako povratili dostojanstvo kluba u cijelom ovom slučaju i to je doprinijelo tome da smo odobrili prodaju."

Pročitajte više